Johanna Nygren (arkivbild)
FOTO: Frida Engvall

Svensk premiär på VM i working equitation

2018-05-13

Det blev inte riktigt svenskarnas tävling när VM i working equitation avgjordes i München. Bäst gick det för Åsa Salétros på Lapp Glans.

Åsa slutade på totalt 44 poäng, med bästa resultat i teknikmomentet. Johanna Nygren på Violino Alto Castel gjorde sitt bästa moment i speed. Astrid Hedman på Altivo fick fina poäng både i dressyren och speedmomentet men tyvärr blev det en nolla i teknikprotokollet.

De svenska ryttarna deltar ine i den avslutande boskapsgrenen och laget slutar på sista plats.

Läs mer om mästerskapet HÄR 

Resultat

ClipMyHorse sänder live

Svenska WE-laget laddat för VM

För första gången deltar Sverige med ett lag på VM i Working Equitation. Tre svenska ryttare är i München på Working Equitation World Championship den 10-13 maj.

I lagtävlingen för Working Equitation ingår Cow Trial, dvs tävling där det ingår att driva boskap, något som inte ingår på svenska tävlingar i working equitation. Därför har Sverige inte deltagit i lagtävlingen tidigare.

Svenska Ridsportförbundet har efter kontakter med det internationella förbundet för Working Equitation, WAWE, fått tillåtelse att avstå boskapsgrenen med 0 i resultat och därmed möjliggjort för ett svenskt lag att starta. De övriga grenarna är dressyr, speed och teknikmoment.

Svenska ryttare
Johanna Nygren, Kärna - Violino Alto Castel (lusitano)
Astrid Hedman, Caldas Taipas, Portugal (tidigare Piteå) - Altivo (lusitano)
Åsa Salétros, Mullsjö - Lapp Glans (kallblodstravare)

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons