FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Hammarös ungdomar hyllades i Ericsson Globe

2011-11-26

Svenska Ridsportförbundets centrala ungdomssektion, CUS, har utsett årets ungdomssektion och årets ungdomsledare som i år båda kommer från Hammarö Ryttarförening. Under lördagskvällen fick de ta emot stipendierna på scen i Ericsson Globe.

Årets Ungdomssektion
Hammarö Ryttarförenings ungdomssektion i Värmland har utsetts till årets ungdomssektion 2011.

CUS motivering lyder:
"Hammarö Ryttarförening har under året jobbat för en god sammanhållning i stallet samt att alla ska känna sig välkomna på ridskolan. De har ordnat otaliga aktiviteter; allt från filmkvällar, spökkvällar, Vi i Stallet till RidersRescue (första hjälpen för ryttare). De jobbar aktivt med att utveckla sin styrelse genom att gå på utbildningar via SISU inom föreningskunskap och styrelsearbete. De jobbar även för framtida styrelser genom att driva mini US där de yngre medlemmarna får möjligheten att lära sig om hur det är att jobba i en ungdomssektion."

Hammarö RF US

- Herregud, jag kan fortfarande inte fatta att det är sant, det är så himla stort, säger ordförande Beatrice Ljungqvist.
- Först blev vi Värmlands bästa ungdomssektion, och nu Sveriges! Folk man inte ens känner kommer fram och gratulerar, det är jättekul.

Stipendiet på 10’000 kronor ska ungdomssektionen använda till ett projekt inspirerat av ”min stora dag”.
- Vi ska kontakta ett sjukhus och tillsammans med dem erbjuda sjuka eller handikappade barn och ungdomar en aktivitetsdag med hästar, mat och umgänge, berättar Beatrice.

Årets Ungdomsledare
Till årets ungdomsledare har utsetts Maria Evers, 17 år, kassör i Hammarö RF:s ungdomssektion.
- Det känns jätteroligt, jag visste inte ens att jag var nominerad, säger Maria.

Pengarna, 5’000 kronor, ska hon använda till vidareutbildning inom ridsporten.
- Jag vill gå en ridledarkurs och handikappledarutbildning steg 1-3, mitt mål är att jobba som ridlärare.

maria_eversCUS motivering lyder:
"Maria är en glad och positiv tjej som utgör en viktig del i föreningen. Hon verkar mycket för sammanhållningen i klubben och jobbar även ideellt på helgerna med att ta hand om ridskolans hästar. Maria anses av medlemmarna på klubben som en mycket bra förebild och en person man alltid kan lita på."

Läs mer om stipendiet 

 

FOTO: Hanna Rhodin

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons