FOTO: Mikael Sjöberg

Lev din dröm – Imorgon startar Ungdomsforum!

2011-11-11

I helgen är det dags för ridsporten att bjuda in till Ungdomsforum. Temat är ”Lev din dröm”, och en av föreläsarna är Blondinbella som berättar hur hon gjort för att lyckas.

– Intresset har varit enormt, de 150 platserna tog slut snabbare än vi vågat drömma om och många har vi fått säga nej till. Det känns lite trist att inte kunna ta emot alla som vill komma, men det är samtidigt superroligt att intresset varit så stort, säger Lena Enqvist, ansvarig för Ungdomsforum, ett projekt inom ramen för Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS).

Deltagarna ska vara medlemmar i en ridklubb, men det spelar ingen roll om man är tävlingsryttare, ungdomsledare, förtroendevald eller engagerad på annat sätt i stallet – att man vill och vågar satsa är det som räknas. Forumet från lördag till söndag kommer att fyllas med föreläsningar, diskussioner och en hel del interaktivitet.

– Vi har lagt stor vikt vid den personliga resan när vi planerat programmet. Tanken var att göra ett program som kunde locka målgrupper ur ridsportens alla skrymslen och vrår, från bredd till elit – och med tanke på intresset verkar det som om vi lyckats på den punkten, säger Lena Enqvist.

Att stallet lockar och formar ambitiösa, målmedvetna och allt som oftast kompetenta ledare är många överens om och den tesen stöds av färsk forskning. Isabella Löwengrip, alias Blondinbella, är en annan som stämmer väl in på beskrivningen. Hon är en av flera föreläsare som kommer att stå på scenen med syfte att lyfta och inspirera ridsportarna på plats att våga tro och satsa på sina drömmar.

Men vad kan Blondinbella tillföra ridsporten?
- Vanligtvis vänder vi oss till ideella organisationsledare och använder dem som inspiratörer. Nu ville vi locka ungdomar från ridsportens alla hörn, inte bara de som är intresserade av att jobba ideellt i en organisation utan också unga entreprenörer som kanske funderar på att starta företag inom hästnäringen, förklarar Helena Carlsson, ordförande i Svenska Ridsportförbundets Centrala Ungdomssektionen.

– Jag vill bidra till inspiration och motivation genom att berätta om mitt entreprenörskap, min drivkraft och självkänsla, säger Isabella Löwengrip själv.

Under lördagen är även Marie Hallander-Larsson, som sitter i förbundsstyrelsen, inbjuden att föreläsa. Helena Carlsson hoppas på spännande diskussioner när det ideella engagemanget ställs mot entreprenörsskapet.
- Det blir väldigt intressant att se om det finns några motsättningar i de olika typerna av engagemang, eller kanske rent av likheter.

Följ Ungdomsforum på bloggen Ung i ridsporten

Plats: Täby Park Hotel, norr om Stockholm
Tid: lördag 12 november 11.30-17:45, söndag 13 november 8:00-13:45

Tidsprogram

Lördag 12 november
11.30 - 12.00 Registrering
12.00 – 13.00 Lunch
13.00 – 13.15 Inledning
13.15 – 14.00 ”Hästar som fördel – våga visa vad du kan” Marie Hallander-Larsson
14.00 – 14.45 Isabella Löwengrip
14.45 – 15.15 Fika
15.15 – 17.45 Processarbete i arbetsgrupper
18.30 - 19.00 Mingel
19.00 Galamiddag

Söndag 13 november
8.00-8.30 Uppstart, återkoppling
8.30 – 9.30 Panelsamtal
9.30 – 10.00 ”Platsar unga - får unga plats?” Helena Carlsson
10.00 – 12.00 Processarbete
12.00 – 13.00 Lunch
13.00 -13.45 Avstämning, processarbete, avslutning

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons