FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Ungdomsforum gjorde succé

2011-11-13

150 engagerade ungdomar samlade på en och samma plats kan bara leda till en sak – succé! Under söndagen avslutades ridsportens Ungdomsforum 2011 med bland annat panelsamtal och grupparbeten.

- Det har varit väldigt roligt och inspirerande, men nu är jag helt slut i huvudet av alla intryck och allt reflekterande, säger Sofia Hedman och skrattar.
Sofia är 20 år och har tillsammans med 11 kompisar från Vartofta Rid och Körsällskap åkt från Falköping till Täby för att delta i Ungdomsforum.
En av kompisarna är Johanna Lindblom, också 20.
- Det har varit nyttigt att få tänka efter själv vad man vill och drömmer om. Jag har fått massor av inspiration och det känns som att allt går att klara om man vill, säger Johanna.

Johanna och SofiaJohanna Lindblom och Sofia Hedman från Vartofta Rid och Körsällskap var mycket nöjda med hela helgen.

Temat på forumet har varit ”Lev din dröm” och en av inspiratörerna som föreläst är Isabella Löwengrip, alias Blondinbella.
”Jag är helt varm inombords, det var så roligt att föreläsa för Ridsportförbundet! Vilket härligt gäng” skriver hon själv i sin blogg efter föreläsningen.
Och föreläsningen om att tro på sig själv och hitta drivkraften gick helt klart hem.
- Det var bland det bästa på hela helgen, tycker Sofia Hedman.

I söndagens panelsamtal deltog Lena Bredberg, tränare som driver Stora Wäsby ridanläggning utanför Stockholm, Amanda Landeblad, en av Sveriges mest lovande ungdomsryttare i hoppning, och Helena Carlsson, ordförande i CUS och ledamot i Svenska Ridsportförbundets Förbundsstyrelse.
Alla tre jobbar med ridsport på olika sätt och har fått lära sig att hantera både med- och motgångar i sina karriärer.
- Det är okej att bryta ihop när det går dåligt, man får gråta, men sedan måste man komma igen, menar Lena Bredberg.
- Sätt upp både kortsiktiga och långsiktiga mål, råder Amanda Landeblad.

amanda-&-helenaAmanda Landeblad och Helena Carlsson deltog i söndagens panelsamtal.

Både Lena och Amanda har sedan ganska tidig ålder vetat vad de vill hålla på med. För Helena Carlsson var det snarare slumpen som gjorde att hon startade sin ideella karriär som organisationsledare.
- Jag tycker att vi borde bli bättre på att fånga upp duktiga organisationsledare i stallet och inte bara de som är talangfulla som ryttare, menar hon.

Helena har gått hela den klassiska vägen från ungdomssektionen i ridklubben till förbundsstyrelsen och uppdrag för Riksidrottsförbundet. Idag jobbar hon som politisk rådgivare åt RF och har även varit en sväng i Bryssel och jobbat med idrottspolitik.
- Jag har mitt ideella engagemang att tacka för hela min karriär och att jag får jobba med det jag gör idag, säger Helena.

Med sig från dagen får ungdomarna några visdomsord från var och en av paneldeltagarna.
Lena Bredberg: - Ni är så viktiga, tro på er själva.
Amanda Landeblad: - Ge inte upp i motgång och ta till vara på era föräldrar.
Helena Carlsson: - Ta chansen att påverka, det är vi som är proffs på att vara unga idag.

Efter fikapaus är det dags för gruppsamtal och en avslutande samling innan bussar avgår mot Arlanda och Centralstationen fulla av inspirerande och inspirerade ungdomar från hela ridsportsverige.

Läs mer om Ungdomsforum på bloggen Ung i ridsporten

och på Havrepappas blogg

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons