Malin Gustafsson framtidsspanar och skapar sig ett nätverk i hästnäringen
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Malin framtidsspanar för ridsporten

2012-09-18

Malin Gustafsson, 22, år är en av ridsportens framtidsspanare. Hon är redan en av de duktiga unga ledarna inom Svenska Ridsportförbundet.
- När jag fick chansen att bli framtidsspanare tog jag den. Inte minst för att jag får en ledarutbildning och får ett nätverk inom övriga hästorganisationer, säger den unga Billdalstjejen.

Malin är ridlärare level 1 och har jobbat på Billdals Ridklubb. Hon sitter i Svenska Ridsportförbundets Centrala Ungdomssektions styrelse och är mycket uppskattad. Malin är också adjungerad till Tävlingssektionen. Hon är kunnig, skarp och ifrågasättande.
Bland framtidsspanarna finns verkligen hästorganisationernas och hästnäringens framtid.
14 spanare togs ut från olika organisationer inom ett ungdomsprojekt från Hästnäringens Ungdomssatsning.
Malin Gustafsson och Oscar Eriksson, ung aktiv ryttare som red junior-EM i fälttävlan för några veckor sedan blev Svenska Ridsportförbundets framtidsspanare.
Malin har just varit med på den tredje träffen på Hästsportens Hus, Solvalla.
- Det handlar om ledarutbildning och utveckling, engagemang och hur vi ungdomar kan påverka vår egen organisation och medverka med övriga organisationer som också arbetar med hästar.
Malin och övriga ungdomar får utbildning och personligt stöd för att klara ännu större uppdrag i framtiden.
Vid sidan av sitt arbete på Billdals Ridklubb läser hon projektledning, organisation och pedagogik. Dessutom har hon ett extraknäck på Kompetenscentrum i Kungsbacka!
Hon vet vart hon ska vända sig för att lyfta en fråga inom organisationerna.
Hon tar ansvar för ridsportens framtid.
- Ridsporten har fått med ungdomarna som känner att de kan påverka. Utrymmet finns, menar hon. Där ligger ridsporten långt fram.
Men framtidsspanarna ser också arbetsuppgifter som ska lösas.
Ridsporten måste få fler unga aktiva ryttare att lära sig ta ansvar för organisationen och vara med och skapa framtiden.
Nästa steg blir att behålla de unga ledarna högre upp i åldrarna.
Steg tre är att skapa resurser för utbildning av fler.
Framtidsspanarna utbildar sig både teoretiskt och praktiskt.
En spännande avslutning blir det när spanarna gör entre i Ericson Globe Arena under Stockholm International Horse Show med ett eget projekt och presentation.
- Det här är en otrolig chans för våra ungdomar att skapa en plattform för framtiden. Det är suveränt att ungdomarna skapar nätverk som kommer att ha stor betydelse, säger Eva Lundkvist, tjänsteman och kontaktperson på Svenska Ridsportförbundet.

Fakta

Två ungdomar från vardera organisationerna Svenska Ridsportförbundet, Svensk Travsport, Svensk Galopp, Svenska Hästavelsförbundet, Svenska Islandshästförbundet, Avelsföreningen för svenska varmblodiga hästen samt Brunte är uttagna.
Projektledare är Ulrika Backan
Utbildare är Johan Fyrberg
Projektet finasieras av Hästnäringens Ungdomssatsning som i år fyller 15 år.
Pengarna är avsatta av Hästnäringens Nationella Stiftelse.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons