Gabriella Rapp är Årets Ungdomsledare. Hon har tidigare blivit utsedd till Årets Ungdomsledare Uppland på DUS Upplands galamiddag.

Årets Ungdomssektion och Årets Ungdomsledare utsedda

2012-11-06

Svenska Ridsportförbundets Centrala Ungdomssektion, CUS, har utsett Årets Ungdomssektion och Årets Ungdomsledare. I hård konkurrens blev det UZ, från Kalmarbygdens Fältrittklubb, och Gabriella Rapp, från Sigtunabygdens Ryttarförening, som tog hem stipendierna.

CUS har sedan 1998 årligen delat ut stipendium till Årets Ungdomsledare och Årets Ungdomssektion. Genom stipendiet vill CUS lyfta fram och synliggöra unga ledare som gör goda ledarinsatser inom ridsporten. I år var det en hård kamp om stipendierna.
- Det har varit så roligt att läsa om allt arbete och hur duktiga alla är. Alla förtjänar en plats i rampljuset under Stockholm International Horse Show. Men efter mycket överläggande enades vi om en segrare i respektive kategori, säger Martina Eriksson, CUS.

UZ från Kalmarbygdens Fältrittklubb blev utsedda till Årets Ungdomssektion med motiveringen:
"Årets ungdomssektion 2012 har med en bred och aktiv verksamhet fokuserat på att ha roligt tillsammans och vara förebilder för svensk ridsport. Ungdomssektionen, UZ, vill klubbens, ungdomarnas och hästarnas bästa och tycker att det ska vara en självklarhet för alla att vilja komma till stallet och engagera sig. Med en välplanerad och väl genomtänkt utbildningsstege för att ta vara på de duktiga ledarna inom organisationen går priset till Kalmarbygdens Fältrittklubbs Ungdomssektion."

- Jätteroligt, alla på klubben är så glada. Eftersom vi är en ganska liten klubb har det här blivit en gemensam grej, säger Sofia Hagström, ordförande i UZ.

UZ erhåller ett stipendium på 10 000 kronor som ska användas till ett projekt på klubben.
- Vi ska dra igång ett projekt 2013 som vi kallar för Utbildningsstegen. Tanken är att ungdomar ska få möjlighet att utvecklas mer än bara genom att rida, berättar Sofia.
- Du kan till exempel börja som skötare och ledare på knattelektioner för att sedan gå vidare som stallvärd och så småningom till ULK, Svenska Ridsportförbundets Ungdomsledarkurs.

Gabriella Rapp, Sigtunabygdens Ryttarförening, är Årets Ungdomsledare.
- Vad glad jag blir! Jag trodde verkligen inte att jag skulle bli det. Det känns jättebra, säger hon och skrattar.

Gabriella blev utsedd med motiveringen:
"Årets ungdomsledare är en glädjespridare som tack vare sitt engagemang på ridskolan växt från en blyg och tillbakadragen flicka till en duktig ungdomsledare. Hennes motto är att: alla ska vara välkomna i stallet, alla ska bli sedda och alla ska trivas för stallet är en plats för precis alla. Hon är engagerad på ridskolan och även i Upplands DUS och hon är omtyckt av alla hon arbetar med. Med sina nya kunskaper vill hon fortsätta ge barn och ungdomar möjligheten att komma i kontakt med hästar och upptäckta stallet som en plats där alla är välkomna. Årets ungdomsledare är Gabriella Rapp från Sigtunabygdens Ryttarförening."

Stipendiet på 5 000 kronor vill Gabriella använda för att låta barn som har det svårt få prova på ridning.
- Vi hade en prova-på-ridning för ett tag sedan då det kom två fosterhemskillar som fick rida. De blev väldigt lugna och trygga med hästarna. Nu vill jag hjälpa fler barn att upptäcka hästvärlden, säger hon.
- Jag själv var väldigt blyg som liten men hästarna har hjälpt mig att växa. Jag vill att fler ska få uppleva det som jag upplevt.

Stipendierna delas ut under Stockholm International Horse Show i Ericsson Globe den 1 december.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons