Ungdomsstipendierna delades ut i Ericsson Globe på lördagskvällen.
FOTO: SvRF

Årets ungdomsstipendium utdelade

2013-11-30

Årets Ungdomssektion 2013 kommer från Wisby Ridklubb på Gotland och My Helin, Billdals Ridklubb är Årets Ungdomsledare 2013. På lördagskvällen fick de ta emot sina stipendium på scenen i Ericsson Globe.

Ungdomssektionen i  Wisby Ridklubb har genomfört ett gediget arbete på ridskolan med flertalet aktiviteter och projekt. Målet med dessa är att de ska vara båda lärorikt och roligt för deltagarna. Ungdomarna jobbar mycket med säkerheten vid hästhanteringen och strävar alltid efter att stärka sammanhållningen på klubben. 
- Det är väldigt kul att vi får stipendiet och väldigt överraskande, säger Alice Johansson, kassör i Ungdomssektionen.

Ungdomssektionen kommer att använda stipendiet på 10 000 kronor till ett spännande projekt som främjar till att utveckla ryttarens alla egenskaper. Projektet kommer att pågå ett helt år och behandlar flera olika teman ska även bidra till att medlemmar i olika åldrar ska lära känna varandra och jobba tillsammans.
- Vi börjar med lite teori i vår kring kost, sömn och mental träning, berättar Alice.
Sedan kommer deltagarna att få rida hoppning och dressyr. Tanken är att avsluta med en tävling med alla nödvändiga förberedelser som ryttare gör.
- Vi har haft en sits- och balanskurs tidigare med 30-talet deltagare och hoppas bli lika många nu, säger Alice.

Årets Ungdomsledare My Helin, 18 år, är en tjej som alltid ställer upp för alla, oavsett om det handlar om att vara funktionär på klubbens tävlingar, vara lägerledare för barnen eller hoppa in för någon som blivit sjuk.
- Jätteroligt att vinna och även bli nominerad, det är många som hjälper till på vår klubb, säger My.

My beskrivs som ansvarsfull, noggrann och väldigt mån om att lära sig nya saker. Hon är ett otroligt bra stöd och hjälp vid klubbens verksamhet för funktionsnedsatta ungdomar.

My HelinFoto: Billdals RK

- Det behövs verkligen och känns viktigt alla är lika välkomna och får samma möjlighet, säger My, som vill använda stipendiet på 5 000 kronor för att öka på sina kunskaper ytterligare genom att gå Svenska Ridsportförbundets ledarutbildning - Funktionsnedsättning och delaktighet.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons