FOTO: Mikael Sjöberg

Ung och ledare - ta chansen att gå vidare

2016-09-30

En av våra populäraste utbildningar är ungdomsledarutbildningen. Varje år utbildas runt 500 ungdomsledare runt om i landet. Nu finns en möjlighet för dig som gått ungdomsledarkursen att fortsätta utvecklas och bygga på din kunskap.

Centrala Ungdomssektionen, CUS, har tagit fram fyra fördjupningskurser till Ungdomsledarkursen, ULK.

Den första kursen hålls under hösten 2016, och de andra tre under 2017. Kravet för att gå en fortsättning på ULK, är att du genomfört grundkursen.

Den första kursen bygger på projektet Trygga Idrottare och fokus ligger på vikten av att må bra både på insidan och utsidan.

- Önskemål om en fortsättning på ungdomsledarkursen har funnits länge, och det är roligt att nu kunna erbjuda fyra väldigt intressanta kurser för våra ungdomsledare, säger Madeleine Almqvist, ordförande i CUS.

HÄR finns inbjudan till fördjupningen Trygga Idrottare

Här är ämnen och planerad tidpunkt för fördjupningskurserna:

Trygga Idrottare
En utbildning vars syfte är att ge unga ledare kunskap om kost och träning anpassat för ryttare och hur man som ledare kan skapa trygga och goda prestationsmiljöer.
Genomförs: 12 – 13 november

Fördjupning av ledarskap
Utbildningen ska ge unga ledare kunskap och verktyg för att stärka och utveckla sitt eget ledarskap i förhållande till olika grupper och uppdrag.
Genomförs: Våren 2017

Påverkan, retorik och styrelsearbete
En utbildning som fokuserar på att ge unga ledare som är eller vill vara aktiva i föreningsarbetet verktyg och kunskap för att kunna utveckla sitt ideella engagemang.
Genomförs: Våren 2017

Hästkunskap och pedagogik
Kursen riktar sig till unga ledare som vill fördjupa sina kunskaper i undervisning om hästkunskap där fokus ligger på pedagogik samt verktyg och material för undervisning.
Genomförs: Hösten 2017

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons