Stindierna delades ut av Josefine Ahlgren och Frida Carlsson från CUS.
FOTO: Roland Thunholm

Årets ungdomsstipendier utdelade

2018-12-02

Ungdomssektionen från Billdals Ridklubb och Zan Yee Pang från Gävle Ponnyklubb får ta emot årets stipendier från Svenska Ridsportförbundets Ungdomssektion. Stipendierna delades ut under Sweden International Horse Show på söndagseftermiddagen.

Årets Ungdomsledare erhåller ett stipendium på 7 500 kr som ska användas till någon form av ledarutbildning. Stipendiet till Årets Ungdomssektion är på 15 000 kronor och ska användas till ett projekt på klubben.

UL_Zan Yee Pang

Årets ungdomsledare

Zan Yee Pang från Gävle Ponnyklubb är årets Ungdomsledare 2018! Zan Yee ser till att alla får vara och får synas. Hon ställer alltid upp och är positiv i alla lägen. Hon värnar om hästarnas bästa samtidigt som hon ser till att det är en god stämning i stallet. Zan Yee Pang är en förebild för svensk ridsport och är därför årets Ungdomsledare 2018!

Årets Ungdomssektion

Billdals Ridklubbs Ungdomssektion är Årets US 2018! Billdals US har en bra gemenskap och ser till att alla känner sig välkomna i stallet. De är även duktiga på att arbeta tillsammans med andra ungdomssektioner i distriktet vilket skapar en större gemenskap över klubbgränserna. Ungdomssektionen jobbar hela tiden för att bli bättre och deras fantastiska gemenskap visar att de är förebilder för svensk ridsport. Grattis Billdals Ridklubbs ungdomssektion!

Om stipendierna
Inom ridsporten finns tusentals unga ledare som gör en ovärderlig insats i sin förening. De står för trygghet, inspiration och kunskap i föreningen och är goda förebilder för båda unga och äldre.

För att uppmuntra unga ledare inom ridsporten har Svenska Ridsportförbundets Centrala Ungdomssektion CUS sedan 1998 årligen delat ut stipendium till Årets Ungdomsledare och Årets Ungdomssektion. Genom stipendiet vill CUS lyfta fram och synliggöra unga ledare som gör goda ledarinsatser inom ridsporten.

Stipendierna tas emot på scen under Sweden International Horse Show på Friends Arena.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons