CUS valberedning, från vänster Klara Gunnarsson, Stockholm, Johanna Nilsson, Karlstad och Kajsa Nilsson, Umeå.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Nomineringar till riksungdomsmötet klara

2019-04-03

Centrala Ungdomssektionens (CUS) valberedning har presenterat sitt förslag till nomineringar, inför Riksungdomsmötet den 4 maj.

I CUS sitter unga som jobbar för andra unga. CUS arbetar både strategiskt och operativt för att stärka ungdomarnas roll inom ridsporten. Några av projekten som CUS arbetar med är Trygga idrottare i ridsporten, hästkunskapstävlingar som Vi i stallet och Hästkunskap cup samt ledarskapsutbildningar för unga inom ridsporten.

CUS valberednings förslag till nominering

Ordförande
Elin Gustavsson, nyval till 2021

Ledamöter
Emma Nykvist, vald till 2021
Frida Carlsson, vald till 2021
Sara Grelle, nyval till 2023
Sofia Ronvall, nyval till 2023
Amber Widegren, nyval till 2023
Anna Holmgren, nyval till 2023
Isabell Plars, fyllnadsval till 2021
Johanna Forsman, fyllnadsval till 2021
Alma Sundqvist, fyllnadsval till 2021

Förslag på ungdomsrepresentanter till FS
Ordinarie: Elin Gustavsson
Ordinarie: Sara Grelle
Ersättare: Sofia Ronvall

Presentation

Alma

Alma Sundqvist har jobbat hårt för att få igång ett fungerande DUS (distriktsungdomssektion) på Gotland. Hon är 22 år och sitter nu som vice ordförande i DUS och fixar det mesta. Hon är mycket mån om att alla ska utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Alma brinner för utbildning och bredden i ridsporten och utsågs på Gotlands Ridsportsgala till ”Årets Eldsjäl”.

Amber

Amber Widegren är 18 år och går andra året på naturlinjen på gymnasiet. Hon sitter som ordförande i DUS Uppland. Amber jobbar och rider på Uppsala Ponnyklubb, där hon även sitter i ungdomssektionens styrelse.

Anna

Anna Holmgren är 21 år gammal och bor i Göteborg. Hon jobbar som ridlärare och på ett gym. Anna hör hemma på Askims Fältrittklubb där hon är engagerad i det mesta som händer på klubben. Hon har flera år i ungdomssektionen bakom sig. Anna utsågs till Årets ungdomsledare 2014 av CUS.

Isabell

Isabell Plars fyller 23 år i år och bor i Lund där hon studerar. Hon har sina rötter i Dalarna och i Leksands Ridklubb där hon tidigare har suttit i US. Isabell är idag engagerad i Lunds Akademiska Ryttarsällskap där hon varit med och arrangerat Student-SM i ridsport. Isabell har jobbat med hästar och ridsport både i Sverige och ute i världen.

Johanna

Johanna Forsman är 20 år gammal och hör hemma på Gråbo Ridklubb där hon jobbar som ridlärare. Hon är ordförande i Göteborg & Bohusläns DUS. Johanna älskar all form av ledarskap och organisation. Hon var med i Hästnäringens unga ledare 2018. Johanna gillar tänket att jobba över gränserna och hjälper SISU väst med att starta ungdomsverksamhet inom innebandyn.

Sara

Sara Grelle är 21 år och bor i Stockholm där hon pluggar till lärare i historia och matematik. Hon har suttit som adjungerad i CUS sedan 2018. Sara brinner lite extra för frågor om utbildning.

Sofia

Sofia Ronvall är snart 21 år och aktiv i Katrineholms Ryttarförening. Hon har många år bakom sig i föreningens ungdomssektion. I föreningen arbetar hon mycket med handikappridningen och har nu haft egna lektioner sedan 3 år tillbaka. Hon har även jobbat fram egna klasser på klubbtävlingarna som ska passa de med funktionshinder. Sofia har varit engagerad i DUS.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons