Full pott i påskäggsjakten!
FOTO: USEK Karlstads RK

Påsklovskul hos Karlstad RK

2019-04-25

- Vi jobbar för att stärka sammanhållningen! Det säger Line Molinder som är vice ordförande i Karlstad RK:s ungdomssektion, gänger som fixar kul grejer i stallet på påsklovet och är våra ”gästpostare” Instagram.  

Det är påsklov i delar av Sverige och många tar chansen att vara lite extra i stallet.
Hos Karlstad Ridklubb, liksom hos många andra föreningar, samlar ungdomssektionen, USEK, barn och unga kring kul aktiviteter.

- Vi har bland annat påskäggsjakt, säger Line Molinder som tillsammans med sina kompisar i USEK låter oss hänga med till stallet via vårt instagram där de är våra ”gästpostare” i några dagar.

Karlstad usek19

USEK står bakom massor av aktiviteter hela året, som till exempel spökövernattningar, tårtövernattningar och grilllvällar men också barnkalas och ponnyridning.
-Pengarna vi samlar in ger vi tillbaka genom att köpa nya ponnyer, berättar Line.
Idag är USEK stolta delägare i ponnyerna USEKs Athlas, USEKs Desteny, USEKs Kerry Gold och USEKS Tango.
- Vi ansvarar även för hästskötarna och fixar kurser för att sprida hästkunskap, berättar hon också.

I år är två lag hos Karlstad RK redo för kunskapstävlingen ”Vi i stallet”.

Här kan du läsa mer om KRKs USEK.

Bland ridlärarna hos KRK hittar vi ingen mindre än Årets Ridlärare Maria Persson som tog emot priset av vår Ridskole- och Utbildningssektionen tillsammans med vår partner Granngården. Läs mer om Maria här.

FAKTA
Av Svenska Ridsportförbundets medlemmar är cirka 55% under 20 år. Hos oss är det därför en viktigt att unga tar plats på och påverkar på alla nivåer i organisationen. Det är en stadgereglerad självklarhet!  Ridsporten erbjuder en fantastisk och jordnära ledarskola och varje år utbildar vi cirka 500 nya unga ledare. Centrala Ungdomssektionen sätter ungt perspektiv på viktiga ridsportfrågor. Läs mer om det här.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons