Utbildad att leda

Svenska Ridsportförbundets mål att ha utbildade ledare i all verksamhet har gjort oss till en föregångare när det gäller att utbilda ledare på olika nivåer.

Den bästa starten på en ledarkarriär inom ridsporten får du genom att gå Ungdomsledarutbildningen – den är först i raden av utbildningar för dig som vill utvecklas i ditt ledarskap, samtidigt som de ger en fantastisk grund för dig som vill söka vidare till någon av ridsportens yrkesutbildningar.

  • Ungdomsledardutbildning (ULK I-III), för dig som vill vara med och driva barn- och ungdomsverksamheten i din förening framåt. Utbildningen arrangeras av ridsportdistrikten under minst sex utbildningsdagar, vanligtvis fördelade över tre helger.
  • Ridledarkursen är en förberedande instruktörskurs.
  • Funktionsnedsättning och delaktighet - en ledarutbildning som vänder sig till dig som brinner lite extra för ryttare med funktionsnedsättning.

Kontakta gärna ditt Distrikt för mer information om vilka kurser som finns och vad de innehåller.

Du är en del av svensk ridsport

Som ledare i ridsporten är du en viktig förebild och en guide som står för både trygghet, inspiration och kunskap. Som ledare har du ett ansvar att utveckla dem du leder på ett bra sätt. Det innebär att följa de regler och normer som vi tillsammans kommit överens om. Det handlar också om att vara engagerad och stå för hög etik och sportsligt uppträdande mot såväl hästar som människor. Att vara ledare handlar både om att utveckla sig själv och andra.

Ta gärna del av mer:


Senast uppdaterad: 2018-01-03

Ladda ner mer information

  1. Ridsporten Vill

Våra utbildningar

Botkyrka RS kärlek

Mer information och anmälan

Läs mer
basutbildningen

Basutbildningen

Läs mer
Ridlärare-och-häst

Hästsportens Folkhögskola

För dig som vill arbeta med att utveckla människor och hästar.

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons