Alice Alinder, Paulina Salonen, Madeleine Berner och Elin Hellström är årets segrare i Hästkunskap Cup
FOTO: SvRF

Succé för Botkyrka i Hästkunskap Cup

2009-10-17

Botkyrka Ridsällskap fanns på plats med två lag när Hästkunskap Cup, kunskapstävlingen för alla mellan 12 och 18 år, avgjordes på Strömsholm. Det blev minst sagt en bra lördag för klubben där båda lagen slutade på prispallen med en seger och en tredjeplats.

- Det känns jättebra. Vi var sjua förra året så det här blev lite av en revansch. Dessutom har vi vunnit Vi i Stallet två år på raken så det här känns lite extra, säger Madeleine Berner.

Tillsammans med Alice Alinder, Paulina Salonen och lagledaren Elin Hellström tog hon hem segern.
- Vi har pluggat intensivt två till tre gånger per vecka och haft väldigt roligt ihop så det var kul att båda lagen hamnade på topp tre, säger Elin Hellström.

Flera av deltagarna startade tidigt för att komma till tävlingarna på Strömsholm. För Nääs Ryttarförening började resan vid halv fem, men de var ändå laddade när det var dags för tävling.
. Det gick bra, men det kändes som att vi hade ont om tid, men det är ju lika för alla, säger Victoria Söderberg.

Precis som flera andra lag hade de en maskot med sig. För Nääs RF var det hästen Flying Orvar, dock i form av ett gosedjur.
Ange alt-text här.
Ylva Bergström, Victoria Söderberg, Anna Viker, Hanna Eikeland, Jessica Edsand och maskoten Flying Orvar tävlade för Nääs RF.

Hästkunskap Cup är tävlingen för alla ungdomar som vill testa sina hästkunskaper. Tävlingen avgörs under höstterminen och består av både praktiska och teoretiska moment inom hästkunskap, stalltjänst, hästsködsel, utfodring, hästhantering, hälsa och sjukvård.

Hur går tävlingen till?
Respektive lag går tillsammans igenom ett antal "boxar" där laget tillsammans, under tidspress skall lösa problem eller besvara frågor. När alla lag klarat av detta möts de tre lagen som samlat flest rätt i en final där vi blandar teori och praktik med lek. Hamnar lag på lika poäng inför finalen avgör utslagsfrågor den inbördes placeringen.

Resultat Hästkunskap Cup 2009
1) Botkyrka RS lag 2
2) Lagga FRK
3) Botkyrka RS lag 1 

 

Våra utbildningar

Botkyrka RS kärlek

Mer information och anmälan

Läs mer
basutbildningen

Basutbildningen

Läs mer
Ridlärare-och-häst

Hästsportens Folkhögskola

För dig som vill arbeta med att utveckla människor och hästar.

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons