FOTO: Jasmine Engler

Ridborgarmärket gav clinic med Elisbet Lundholm

2010-06-14

Redan när startskottet gick för Ridborgarmärket i höstas var målet klart för Enskede Ridsällskap - att ta hem det andra etappriset, en clinic med Elisabet Lundholm. Den 30 maj var det dags när föreningen anordnade klubbdag och clinic för alla medlemmar.

Söndagen den 30 maj bjöd på solsken, fika och köp-byt-sälj marknad utanför ridhusen när Enskede RS anordnade clinic med Elisabet Lundholm. Denna dag hade närmare 250 personer kommit för att delta i denna dags aktiviteter med clinic, grillning och femkamp.

Dagen inleddes med tre ponnyekipage från ridskolan. Alla tävlar och rider i dressyrspecialen, och de fick rida inför hela publiken och göra olika övningar. Därefter fick tre seniorer rida, även de på ridskolans hästar och alla på lätt B-nivå. Elisabet lyckades fånga hela publiken med sitt engagemang och ryttarna fick hela tiden berätta hur det kändes, genom olika övningar, rörelser och gångarter. I sista gruppen red instruktörerna med sina hästar. De fick också göra övningar som exempelvis kontroll av sits, inverkan, skänkelvikningar, galopparbete och byten.

Elisabet Lundholm inspirerade på Enskede RS.

- Det här var verkligen ett etappris vi vill ha, säger instruktör Lillemor Borko. Flera av oss i personalen har tränat för Elisabet Lundholm och vi tycker verkligen att hon är bra. Det känns roligt att ge eleverna möjlighet att få del av hennes kunskaper.


Eleverna på Enskede RS har ridit hem märkena på lektioner, och alla har varit motiverade.
- De tycker att det är fantastiskt roligt och det har blivit en extra morot för att ta märket. Alla är verkligen glada för det här priset, säger Lillemor Borko.

Våra utbildningar

Botkyrka RS kärlek

Mer information och anmälan

Läs mer
basutbildningen

Basutbildningen

Läs mer
Ridlärare-och-häst

Hästsportens Folkhögskola

För dig som vill arbeta med att utveckla människor och hästar.

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons