Lagga Fältrittklubb vann Hästkunskap Cup 2010
FOTO: SvRF

Hästkunskap Cup satte kunskaperna på prov

2010-10-16

Nu har årets Hästkunskap Cup avgjorts. Ett lyckat arrangemang med 36 lag som entusiastiskt tog sig an de olika svårigheterna utspridda på Ridskolan Strömsholms område. Glada vinnare blev Lagga Fältrittklubb lag ett. Efter sig hade de Orsa Ridklubb och Värmdö Ridklubb lag två som slutade på en delad andraplats.

- Det hade vi inte väntat oss! säger fyra glada tjejer efter prisutdelningen. Vi trodde inte vi skulle vinna.

Vinsten i årets Hästkunskap Cup innebär att Daniel Svensson, ridlärare på Strömsholm och förbundskapten för ponnylandslaget åker till Lagga Fältrittklubb för att hålla en clinic. Orsa Ridklubb och Värmdö Ridklubb lag två får alla biljetter till två valfria föreställningar under Stockholm International Horse Show.Hästkunskap Cup

Alla pristagare i årets Hästkunskap Cup: Lagga Fältrittklubb, Orsa Ridklubb och Värmdö Ridklubb lag två.

På frågan om vad som var svårast under tävlingen är Lagga- tjejerna överens. Foder- stationen där det gällde att gissa rätt foder, svara på kluriga frågor och ge rätt foderanalys till rätt häst, var den svåraste uppgiften under dagen. Lättast var det att sätta ihop ett träns och namnge delarna.

- Det var roligt att det var så praktiskt, säger Thérese Ellénius som är med i det vinnande laget från Lagga Fältrittklubb. Nu fick vi verkligen testa våra kunskaper på riktigt och inte bara i teorin.

Alla 36 lagen besökte sju stationer med olika teman. Allt från foder till säkerhet skulle de kunna. Till slut blev det så jämnt när det skulle avgöras att tre utslagsfrågor fick fastställa slutresultatet.

Hästkunskap Cup

Många remmar blir det när ett träns med martingal ska sättas ihop

- Vi är jättenöjda med arrangemanget, berättar Clara Gunnarsson, ledamot i CUS, som var med och höll i årets upplaga av Hästkunskap Cup. Det nya upplägget med stationer utspridda över anläggningen känns väldigt bra. Det blir mer fokus på hästkunskapen, när det inte är på tid som det har varit innan.

- Vi har dessutom haft ett kanon samarbete med ridskolorna Strömsholm och Flyinge. De har ställt upp med anläggning och funktionärer och hjälpt oss lägga frågorna på en bra nivå fyller Johanna Nilsson i, också ledamot i CUS. Nu blev det tyvärr ingen tävling på Flyinge, men vi hoppas fler lag anmäler sig nästa år.

Dressyrläraren Marianne Essen och hoppläraren Åsa Steninge, båda från Strömsholm, höll även i den avslutande clinicen för alla tävlingsdeltagarna. På clinicen red elever och lärare från Ridskolan Strömsholm.

Längst av alla hade Södra Umeå Ryttarförening åkt. 65 mil! - Det var det värt! utbrister de.

Hästkunskap Cup

Våra utbildningar

Botkyrka RS kärlek

Mer information och anmälan

Läs mer
basutbildningen

Basutbildningen

Läs mer
Ridlärare-och-häst

Hästsportens Folkhögskola

För dig som vill arbeta med att utveckla människor och hästar.

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons