Riksanläggningarna

Ridsporten och hästnäringen har tre Riksanläggningar, Ridskolan Strömsholm, Flyinge och Wången. Tillsammans förser de hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling.

Ridskolan Strömsholm är Svenska Ridsportförbundets utbildningsanläggning. Här ges bland annat utbildningar för ridlärare, Hippologer, hovslagare, hästskötare, talangfulla och elitsatsande ryttare på flera nivåer. Att våra medarbetare har spetskompetens inom hoppning, dressyr, hovslageri, pedagogik, hästhållning, anläggningsdrift, hästkunskap och forskning är för oss självklara.

På Flyinge har hästavelsverksamhet bedrivits sedan 1100-talet och historiens vingslag möter idag modern hästhållning och högklassiga ridsportevenemang. Vår verksamhet vilar på tre fokusområden: avel, hästförädling och evenemang. Som komplement bedrivs här också flera utbildningar. Hos oss utvecklas kunskap, hästar och människor.

Wången är travsportens riksanläggning, men vi har även fokus på islandshästen och är nationellt brukshästcentrum. På Wången arrangeras utbildningar för travtränare, travkuskar, brukshästkuskar, ridlärare, hippologer, hovslagare, hästskötare. 


Senast uppdaterad: 2018-01-03

Våra utbildningar

Botkyrka RS kärlek

Mer information och anmälan

Läs mer
basutbildningen

Basutbildningen

Läs mer
Ridlärare-och-häst

Hästsportens Folkhögskola

För dig som vill arbeta med att utveckla människor och hästar.

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons