Annons

    Hem / Utbildning / Säkerhet / Förbundsläkare

Svenska Ridsportförbundets förbundsläkare

Margaretha Rödén är Svenska Ridsportförbundets förbundsläkare. Som förbundsläkare har hon en rådgivande roll i medicinska frågor till förbundet.                                           

E-post: This is a mailto link
Telefon: 0220-456 00 (SvRFs kansli)
Officiell adress: Ridsportens Hus, 734 94 Strömsholm
Privat: Gift, 2 utflugna barn, och bor i Baggböle, Indal, norr om Sundsvall (dottern Emma som rider på trestjärnig nivå fälttävlan, fem egna hästar i familjen).

Yrkeserfarenheter

Margaretha Rödén är överläkare vid ortopedkliniken i Sundsvall. Hon har tidigare varit sjukhusdirektör och hälso- och sjukvårdsdirektör i region Västernorrland. Hon har även suttit i styrelsen för Svensk Ortopedisk förening som dess fackliga sekreterare under 9 år.
Margareta har haft anknytning till andra sporter, bland annat varit lagläkare inom ishockey och kampsport.
I Svenska Ridsportförbundet har hon skapat hjärntrappan, en återhämtningsstege för den som drabbats av en hjärnskakning.

Knytning till ridsporten

Har själv ridit i många år såväl på ridskola som haft egen häst. Aldrig ridit på hög nivå men däremot provat på det mesta inom ridsporten, såväl dressyr, hoppning, fälttävlan som sportkörning. Hennes första egna häst gick såväl msv dressyr, 1.20 hoppning och msv fälttävlan även svår körning och de hade som främsta merit två SM-brons i plöjning.

Tidigare och nuvarande uppdrag

Är engagerad lokalt i styrelsen i Timrå Hästsportförening. I Svenska Ridsportförbundet är hon en mycket uppskattad ordförande i fälttävlanskommittén.
Hon är vice ordförande i förbundets viktiga säkerhetsutskott och arbetar hela tiden för att förbättra villkoren för ryttare och funktionärer inom ridsporten.
Bland annat ska hon sätta ihop en förstahjälpenlista som kan användas både på tävlingsplatser och av lagledare.

I Svenska Ridsportförbundets medlemstidning Häst&Ryttare kan du läsa en intervju med Margaretha Rödén