Annons

    Hem / Förening / Driva ridskola / Årets ridskola, ridskolehäst, ridlärare

Årets ridskola, ridskolehäst, ridlärare

Rider du på världens bästa ridskola och/eller har du en ridlärare som gör din tid i stallet till veckans höjdpunkt? För att hylla alla goda ledare och lyfta ridskolans viktiga roll, behöver vi din hjälp att utse Årets ridlärare och Årets ridskola 2020. Nominera här och nu.

Årets Ridskola

Årets ridskola ska vara kopplad till förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Förutom utbildningsverksamheten tittar vi också på till exempel ekonomi, kringaktiviteter, kommunkontakter och lyckade projekt mm.
Vinnaren utses av Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion och delas ut i samarbete med Folksam.
Vinnaren tilldelas ett utbildningsstipendium till ett värde av 40 000 kronor som ska gynna föreningens medlemmar och en fortsatt utveckling av föreningens verksamhet.

Nominering Årets Ridskola (word)
Nominering Årets Ridskola (pdf)

HÄR finns mer information om kriterier och hur du nominerar Årets Ridskola 2020

Årets Ridskola vinnare:
2019 - Värmdö Ridklubb
2018 - Skogslottens Ryttarförening
2017 - Sollentuna Ridklubb
2016 - Varbergs Ridklubb
2015 – Oskarshamns Ridklubb
2014 – Sundsvalls FRK
2013 – Södertälje Ridklubb
2012 – Skellefteå Ridklubb

Årets Ridlärare 

Med ridlärare menar vi en yrkesverksam person som är diplomerad Ridlärare I, II eller III och yrkesverksam vid en ridskola där föreningen är ansluten till Svenska Ridsportförbundet.
Det är viktigt att ridlärarens ledarinsatser ligger i linje med SvRFs idé och strategiprogram. Man skall också arbeta efter Ridsportens ledstjärnor samt delta på SvRFs vidarutbildningar.
Årets ridlärare har lång erfarenhet av sin yrkesroll och är en erkänt skicklig utbildare både inom dressyr, hoppning och hästkunskap.
Vinnaren utses av Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion och delas ut i samarbete med Granngården.
Vinnaren tilldelas ett stipendium på 10 000 kronor som är avsett för fortsatt utbildning och fortbildning inom yrkesområdet.

Nominering Årets Ridlärare (word)
Nominering Årets Ridlärare (pdf)

HÄR finns mer information om kriterier och hur du nominerar Årets Ridlärare 2020

Nomineringarna ska mailas till det egna distriktet senast den 20 september 2020. Distriktet gör ett urval och nominerar en ridskola och en ridlärare senast den 1 oktober till centrala kansliet. Därefter utses vinnarna av Ridskole- och Utbildningssektionen.

Årets Ridlärare vinnare:
2019 - Carina Bergh
2018 - Maria Persson
2017 - Leif Hall
2016 - Lena Wiman

Årets ridskolehäst

Ridskolehästarna betyder så mycket för så många och är hjärtat i vår unika ridskoleverksamhet. Därför vill vi hylla dem med det fina priset "Årets ridskolehäst" som delas ut på vår digitala Ryttargala i november. Nominera din favorit nu!
De tröstar, lyssnar och lär oss fatta galoppen. De får oss att må bra och utvecklas och blir vänner man minns med värme, hela livet. Har du en ridskolehäst som betyder något extra för dig. En karaktär, en perfekt läromästare eller kanske din bästa vän?

HÄR finns mer information om kriterier och hur du nominerar Årets Ridskolehäst

Årets ridskolehästar vinnare
2019 Qummin, Norrköpings FRK
2018  Quinn, Mariestads RK
2017 SickanÖsterlens RK