Annons

    Hem / Förening / Driva ridskola / Årets ridskola, ridskolehäst, ridlärare

Årets ridskola, ridskolehäst, ridlärare

Rider du på världens bästa ridskola och/eller har du en ridlärare som gör din tid i stallet till veckans höjdpunkt? För att hylla alla goda ledare och lyfta ridskolans viktiga roll, behöver vi din hjälp att utse Årets ridlärare och Årets ridskola 2019. Nominera här och nu.

Årets Ridskola ska vara kopplad till förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Förutom utbildningsverksamheten tittar vi också på till exempel ekonomi, kringaktiviteter, kommunkontakter och lyckade projekt mm.

Årets Ridlärare ska vara diplomerad Ridlärare I, II eller III och yrkesverksam vid en ridskola där föreningen är ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Det är viktigt att ridlärarens ledarinsatser ligger i linje med Svenska Ridsportförbundets idé- och strategiprogram. Man skall också arbeta efter Ridsportens ledstjärnor samt delta på Svenska Ridsportförbundets fortbildning.

Nomineringarna ska mailas till det egna distriktet senast den 1 oktober 2019. Distriktet gör ett urval och nominerar en ridskola och en ridlärare senast den 15 ktober till centrala kansliet. Därefter utses en vinnare av Ridskole- och Utbildningssektionen.

Årets Ridskola vinnare:
2019 - Värmdö Ridklubb
2018 - Skogslottens Ryttarförening
2017 - Sollentuna Ridklubb
2016 - Varbergs Ridklubb
2015 – Oskarshamns Ridklubb
2014 – Sundsvalls FRK
2013 – Södertälje Ridklubb
2012 – Skellefteå Ridklubb

Årets Ridlärare vinnare:
2019 - Carina Bergh
2018 - Maria Persson
2017 - Leif Hall
2016 - Lena Wiman

Årets ridskolehäst

Ridskolehästarna betyder så mycket för så många och är hjärtat i vår unika ridskoleverksamhet. Därför vill vi hylla dem med det fina priset "Årets ridskolehäst" på Ryttargalan på Grand Hotel i Stockholm den 27 november 2019. Nominera din favorit nu!

De tröstar, lyssnar och lär oss fatta galoppen. De får oss att må bra och utvecklas och blir vänner man minns med värme, hela livet. Har du en ridskolehäst som betyder någotr extra för dig. En karaktär, en perfekt läromästare eller kanske din bästa vän? 

Nominera här:

Klicka och nominera din favoritkandidat till priset via det digitala formuläret. 
(Länken leder till vår gamla hemsidan, för att komma vidare tryck på "Avancerat", därefter på "Gå vidare ändå". Sidan är inte osäker.)

Berätta med max 1000 tecken varför du tycker ridskolehästen ska få priset och ladda upp ett foto på minst 1 mb och max 5 mb (vi behöver eventuellt din bild för en tryckt affisch så därför bör den vara i lite högre upplösning). Det är viktigt att din bild håller god kvalité och att du har rätten till bilden.

Berätta vad som är speciellt med just din favorit.

Vem som helst får nominera men tänk på att det ska vara:

  • En ridskolehäst eller ponny som går regelbundet i ridskoleverksamheten.
  • Finnas på en ridskola som tillhör en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet.

En jury från Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion utser 20 finalister och en vinnare. 

Vinnarhästen får ett fint segertäcke och vinnande klubb får två biljetter till Ryttargalan och får ta emot priset på plats på Grand Hotel i Stockholm (personer under 18 år i vuxens sällskap) där vi hyllar årets höjdpunkter, hästar och händelser. 

De 20 finalisterna får också pryda en fin poster som sprids digitalt och i tryck till Sveriges ridklubbar.

Börja nominera bums och senast den 15 oktober.