Annons

    Hem / Förening / Anläggningar

Anläggningar

Anläggningsguiden

OmslagSverige beräknas ha över 350 000 hästar, 77 800 stall och 450 ridskolor. Andelen anläggningar med ridhus har ökat de senaste decennierna men många av landets ridanläggningar byggdes på 1970- och 1980-talen som nu behöver renoveras och moderniseras. Idag gäller andra krav på tillstånd och andra hänsyn som djurskyddskrav och miljö bestämmelser. Den här guiden ambition är att underlätta om-, till- eller nybyggnad av stall eller en hel anläggning.

Anläggningsguiden - med extramaterial

Ridunderlag – en guide

OmslagRidunderlag – en guide är ett världsunikt material som bygger på en lång svensk forskningstradition. Guiden vänder sig både till den som vill ha kortfattad kunskap i ämnet och till den som ska anlägga en ridbana. Den som vill gå på djupet kan enkelt klicka sig vidare till filmer och artiklar. Men något universalrecept för ett bra ridunderlag finns inte att hitta i guiden. Forskning vid SLU visar att en ridbana kan byggas på olika sätt för att nå samma resultat och att det framförallt är underhållet som avgör vilka funktionella egenskaper det har

Ridunderlag - med extramaterial

Ridunderlag - PDF för utskrift

Miljö och hållbarhet

I samband med planering av om- eller nybyggnad av stall och anläggning finns mycket att fundera kring. Miljö och hållbarhet är idag betydelsefullt i alla verksamheter och inte minst gödselhantering är en viktig fråga för såväl stall- som arbetsmiljö. Här finns mer att läsa om det.

Hästen och hållbar utveckling

Hästgödsel en naturlig resurs (Jordbruksverket)