Annons

  Hem / Förening / Bilda och driva förening / Administration och hemsida

Administration och hemsida

Ny hemsida - erbjudande till föreningar

Förbund, distrikt och föreningar som använder hemsidan i IdrottOnline måste hitta en ny lösning före årsskiftet. Företaget Consid bygger Svenska Ridsportförbundets nya webbsida i CMS-verktyget Sitevision.

Svenska Ridsportförbundet i samarbete med övriga specialförbund har förhandlat fram ett avtal med Consid och Sitevision och tagit fram ett mycket fördelaktigt erbjudande på webblösning till våra medlemsföreningar. Erbjudandet omfattar ett färdigt baspaket med de vanligaste mallarna och funktionerna för en enkel, bra och mobilanpassad hemsida, i ett kraftfullt men samtidigt enkelt redaktörsverktyg och i ett webbhotell med hög säkerhet.

Lösningen erbjuds föreningar anslutna till Svenska Ridsportförbundet, till en kostnad för föreningen baserad på medlemsantal.  Exempel: För en förening med under 500 medlemmar är totalkostnaden för uppstart av er nya webbplats 6 500 kr, därefter är kostnaden 200 kr/månad för licens och drift + valfri supporttjänst 360 kr/månad (alla priser är inklusive moms).

Se erbjudandet här (pdf 1,2 MB)

För mer information och frågor, kontakta Louise Ohlin This is a mailto link

Andra lösningar

Vad som passar din förening bäst beror på vilken verksamhet föreningen har och hur hemsidan skall användas. Vi är medvetna om att inte alla föreningar kan ta kostnaden och utöver ovanstående erbjudande finns det flera enkla, billiga och även kostnadsfria verktyg för att bygga hemsidor. 

Det finns också externa system som erbjuder kombinationer av hemsida, medlemsadministration, ekonomihantering och verksamhetsstöd. Några av dem erbjuder en basversion som är kostnadsfri, enligt respektive hemsida. För föreningar som använder ett sådant system för medlemshantering erbjuder RF integrationsmöjligheter till IdrottOnline, se vilka system som omfattas här.

Tips och inspiration

Emma från Stensäters Ridklubb bloggar om klubbens hemsidesflytt hos RF-SISU Skåne. Bloggen är avsedd för föreningar i alla idrotter och kan ge en vägledning i hur andra tänker. Läs bloggen här

Behöver ni hjälp?

Ridsportförbundet har tyvärr inte möjlighet att bistå med helpdesk eller support. Behöver ni stöd i processen att ta fram en ny hemsida kan ni kontakta ert RF/SISU-distrikt.
Sök RF/SISU-distrikt här

Information från RF angående nedläggning av hemsidor i Idrottonline - tips inför bytet och information om ett exportverktyg för mediafiler och nyheter.

Viktigt angående Häst & Ryttare 

Svenska Ridsportförbundets medlemstidning Häst & Ryttare skickas hem till alla medlemmar i anslutna föreningar. Adresserna hämtas ut IdrottOnline och därför är det viktigt att föreningens medlemsuppgifter är uppdaterade. Om föreningen använder ett externt medlemsregister behöver detta integreras med IdrottOnline, enligt ovan.

Utöver uppdatering av medlemsavgifterna behöver föreningen göra ytterligare två saker i IdrottOnline:

 1. Ge Svenska Ridsportförbundet minst läsbehörighet av föreningens uppgifter. 
  Gör så här: Logga i på föreningens hemsida. Under Administration/Inställningar/Tillåt organisationer att se och uppdatera personuppgifter – klicka i ”Läsa” för Ridsport.
 2. Tilldela medlemmarna en rollegenskap "Prenumerant Häst & Ryttare". Detta kan administratören enkelt göra för alla medlemmar samtidigt - gör så här (pdf)

Läs mer om hantering av personuppgifter här

Administration i IdrottOnline

Det är bara hemsidan i IdrottOnline som försvinner vid årsskiftet, övriga funktioner finns kvar. Dessa är:

 • Medlemshantering
 • Aktivitetshantering
 • Avgiftshantering
 • LOK
 • Idrottsmedel
 • Utbildning
 • Beslutsstöd
 • Licenshantering
 • Integrationsmöjligheter

Inloggning kommer att kunna ske via login.idrottonline.se