Annons

    Hem / Förening / Ekonomiskt stöd / Idrottslyftet

Idrottslyftet

Vi vill att så många som möjligt ska rida så länge som möjligt – gärna hela livet! Hur ser det ut på er ridklubb? Har ni några idéer på hur ni skulle kunna utveckla verksamheten i ridklubben för att göra den lite roligare, nyttigare, mer peppande, inspirerande, klokare, härligare?

Genom Idrottslyftets föreningsstöd kan ni söka pengar till idéer som engagerar och inspirerar barn och ungdomar att vara aktiva inom ridsporten. Det är en satsning från regeringen och Svenska Ridsportförbundet har under de senaste fyra åren kunnat dela ut över sextio miljoner kronor till lokala föreningar och deras projekt. Vilken framtid vill ni se på er ridklubb? Välkomna att söka Idrottslyftets föreningsstöd!

Här finns en broschyr med information och inspiration!

Idrottslyftet 2019

Här kan du läsa mer om de olika områdena och få inspiration om hur andra har gjort. Inom varje område finns flera olika inriktningar. Det finns också några spännande nyheter att välja på, missa inte det! Söker ni medel för ny skyddsutrustning faller det under "Ryttarubildning.  Vi är medvetna om att ansökningsformuläret inte är anpassat helt för denna typ av ansökan. Fyll i så gott det går. Det viktigaste är att vi får reda på vad ansökan avser.

Områden 

Förutom föreningsstödet finns det även ett Idrottslyft som Distriktsidrottsförbunden och SISU Idrottsutbildarna tillhandahåller, kontakta gärna dem för mer information om deras möjligheter.

Ansökan

Föreningen ansöker via IdrottOnline. Fokus ligger på att utveckla föreningens ordinarie verksamhet istället för enskilda projekt. Föreningen har möjlighet att söka stöd både till fria satsningar och färdiga paket samt utbildning.

Ansökningsguide (pdf)

Checklista - är ni redo att söka idrottslyftet?

  • Är föreningen medlem i Ridsportförbundet?
  • Har föreningen sökt och beviljats lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd)?
  • Är ni klara med eventuella tidigare satsningar inom idrottslyftet – och har återrapporterat dem?
  • Har ni kollat så er förening inte redan sökt för maxgränsen som är två projekt per förening? (exklusive utbildningarna)
  • Riktar sig er satsning till barn och ungdomar upp till 25 år?
  • Har ni en tidsplan?
  • Har ni gjort en ekonomisk kalkyl?

Ansökan för fria satsningar stängde 30 september
Ansökan för utbildning stänger 31 oktober.

Tänk på att söka Idrottslyftets medel innan er satsning börjar, inga medel godkänns eller betalas ut retroaktivt.

Frågor och svar om Idrottslyftets föreningsstöd

Kontakt

Elin Jäderholm, This is a mailto link

Har ni tekniska problem med applikationen ska ni kontakta Riksidrottsförbundets support för IdrottOnline.