Annons

    Hem / Förening / Käpphästar

Käpphästar – Rörelseglädje på barnens villkor

Käpphästar lockar till lek och rörelse och öppnar dörrarna till en härlig hästvärld där bara fantasin sätter gränser. Filmen ovan visar hur käpphästarna kan användas för att motivera mer rörelse i skolan.

De är hela ridsporten i miniatyr och suveräna kunskapspridare när det gäller att lära mer om hästar och ridsport och till exempel ridbanans vägar, säkra grepp och allt runtom tävling. Men framför allt handlar käpphästar om att ha kul tillsammans med kompisar, hitta på hästarnas personligheter och forma sitt alldeles egna stall. Visst är det bra att käpphästarna trivs precis lika bra i vardagsrummet, som på stallbacken eller skolgården.

Käpphästar betyder rörelse och tränar både benstyrka, kroppskontroll och koncentration.  Ett kul pyssel är att göra sin egen käpphäst och kanske en egen rid- eller hoppbana. Det behöver inte alls vara krångligt. Vips kan en gammal bandyklubba förvandlas till käpphäst? På hoppbanan funkar pinnar och stubbar precis lika bra som färgade bommar och hinderstöd.

Intresset för käpphästar växer så det knakar och vi jobbar för att ta vara det galopperande intresset och inspirera fler att upptäcka rörelseglädjen tillsammans med ”käppisar”.

På den här sidan kommer vi fylla på med mer pyssel, tips och inspiration efter hand.

Käpphäst illis.jpg