Annons

    Hem / Förening / Ryttarmärken / Ridborgarmärket

Ridborgarmärket

Ridborgarmärket är en riktig ridsportklassiker som genom åren genererat kunskap, glädje och ett extra klirr i kassan för många klubbar. Premiär för Ridborgarmärket var 1978.

Tävlingen pågår mellan den 15 mars och den 31 oktober 2021, då det gäller för klubben att kröna så många ridborgare det bara går.  Flera etappvinnare koras längs vägen.

Varje märke betyder klirr i klubbkassan och det enkla ridprovet gör det möjligt för många att vara med. Ridborgartävlingen skapar engagemang och bjuder förutom gemenskap på massor av bra möjligheter att marknadsföra ridklubben.

Ridborgarmärket är till för alla. Kanske är det första gången du sitter upp på en häst och rider upp för märket. Eller är du förälder som vanligtvis bara tittar på från marken.

Det spelar ingen roll om ridklubben har en ridskola eller det är klubb med endast privatryttare. Alla ryttare kan vara med i Ridborgarmärkestagningen och klubben med i tävlingen om fina priser.

Läs om Arboga RS som vann 2020

Utse en ansvarig

Utse en ”Ridborgarmärkesbas” som är huvudansvarig i er förening, beställer märken och är kontakten mot Svenska Ridsportförbundet. Ridborgarbasen utser ett antal märkeskontrollanter i sin förening som bedömer de planerade ritterna. Meddela namn på Ridborgarmärkesbas och märkeskontrollanter till Svenska Ridsportförbundet, This is a mailto link

Läs mer här om hur märkestagningen går det till

Beställa märken

Märken beställer du genom att sätta in pengar på Svenska Ridsportförbundets bankgiro 167-5115. Ange ridklubb, postadress och det antal förpackningar ni vill ha.

Pris för 2021 års märken är 625 kr/25 märken. Rekommenderat pris ut till eleven är 40 kr. Ni kan göra beställningar under hela säsongen men kom i håg att det inte går att returnera köpta märken.

Märken skickas ut från början av mars.

Skicka in protokoll

Protokollen ska vara Svenska Ridsportförbundet tillhanda senast 24.00 på utsatt datum.

Protokoll (pdf)

Ni väljer själva om ni vill skicka in till alla etapper eller bara till en etapp. Den förening med flest rapporterade tagna märken vid varje etapp vinner etappriset. Man kan inte tillgodoräkna sig redan redovisade märken i nästkommande etapp.

Skicka in protokollen via post till:
Ridborgarmärket
Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 93 Strömsholm

eller via epost till
This is a mailto link

I protokollet ska finnas namn på personen, födelsedatum, och telefonnummer.  Det enklaste sättet att skaffa protokoll är att skriva ut själv via länk ovan. Om någon uppgift saknas för den som tagit Ridborgarmärket räknas det inte som en genomförd ritt.

Final

Till finalen räknas alla protokoll som inkommit under året. Sista dag för inlämning av protokoll är den 31 oktober 2021. Slutresultat räknas ut med koffecient på totalresultatet i förhållande till klubbens medlemsantal.

Förstapriset delas ut på Friends Arena under Sweden International Horse Show av Svenska Ridsportförbundet. Två representanter från föreningen får komma och motta priset och se en härlig föreställning.