FÖLJ 

  • Logotyp för Facebook

Annons

    Hem / Reportage / Quinn – en cool klippa

Quinn – en cool klippa

En perfekt ridskolehäst som kan gå med alla, såväl med små barn som rutinerade ryttare som vill träna galoppombyten.

– Tänk om vi kunde klona Quinn. Han uppfyller verkligen alla kriterier för en ridskolehäst, säger Alexandra Larsson hos Mariestads Ridklubb där Quinn bor och arbetar.

Quinn är ett danskt varmblod som kom till ridskolan 2015 via en hästhandlare. Man vet inte så mycket om vad han gjort innan dess. 
– Men han har ett hjärta av guld och han är en riktigt gentleman. Och han gillar mat och uppmärksamhet, säger Alexandra.
Quinn är en äkta läromästare som kan det mesta. Till och med tornérspel har han provat på med den äran. Men det bästa han vet är att hoppa, och en annan favoritsyssla är att bara vara med hästkompisarna i den trygga flocken i hagen.

– Vi strävar efter att ha hästarna ute så mycket som möjligt, säger Alexandra Larsson.
– I hagen är Quinn den där snälla hästen som tar hand om de nya och skolar in dem i flocken.

Hos Mariestads Ridklubb är det viktigt att ha välutbildade ridskolehästar.
– Instruktörerna har avsatt tid varje vecka för att rida och vidareutbilda hästarna. En gång i månaden kommer dressyrtränaren Traudi Björling hit och tränar både instruktörer och elever för henne på ridskolehästarna
– Det har gett fina resultat och det ger både bättre och mer hållbara hästar, säger Alexandra som själv började rida på ridskolan som femåring. 
– På en bra ridskola kan du bli en riktigt duktig ryttare. Speciellt om du får rida hästar som Quinn.

Det var Alexandra Larsson som nominerade Quinn till priset som Årets ridskolehäst 2018. Priset delades ut för andra året av Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och utbildningssektion för att hylla hästarna som har Sveriges viktigaste hästjobb – det på ridskolan. Hen kan vara en läromästare, en första förälskelse, den som alltid lyssnar och den som ger energi och minnen för livet. Quinn är en av cirka 10 000 ridskolehästar och ponnyer som är i tjänst på landets 462 ridskolor. 

Årets ridskolehäst 2018

Årets ridskolehäst 2018

Quinn
Född: 2007 efter Quebex – Lucki Wander.

Ras: Danskt varmblod.

Färg: Brun.

Mankhöjd: 168 centimeter.

Bor: Mariestads Ridklubb i Fors Brunnsberg, Västergötland. Heter egentligen Quinar L.

Nominera till Årets ridskolehäst 2019

BERÄTTA med max 1 000 tecken varför du tycker att just "din" ridskolehäst ska få priset och ladda upp ett foto på minst 1 mb och max 5 mb (vi behöver eventuellt din bild för en tryckt affisch så därför bör den vara i lite högre upplösning). Det är viktigt att din bild håller god kvalitet och att det är du som äger rätten till bilden.
Vem som helst får nominera men tänk på att det ska vara:

  1. En ridskolehäst eller ponny som går regelbundet i ridskoleverksamhet.
  2. En häst som finns på en ridskola som tillhör en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet.

Att nominera är enkelt. KLICKA HÄR och fyll i det digitala formuläret.

En jury från Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion utser 20 finalister och en vinnare. Vinnarhästen får ett fint segertäcke och vinnande klubb får två biljetter till Ryttargalan den 27 november och får ta emot priset på plats på Grand Hotel i Stockholm (personer under 18 år i vuxens sällskap) där vi hyllar årets höjdpunkter, hästar och händelser. 
De 20 finalisterna får också pryda en fin poster som sprids digitalt och i tryck till Sveriges ridklubbar.
Börja nominera bums och senast den 15 oktober.