Hem / OS-nyheter / Henrik OS-satsar med King Edward

Henrik OS-satsar med King Edward

Henrik von Eckermann pensionerar Toveks Mary Lou, men OS är högst aktuellt ändå. I stallet finns en häst som är redo för uppgiften. 11-årige valacken King Edward har gått från klarhet till klarhet och plockat placeringar i stora GP-klasser.

- Det är en liten häst med otrolig kapacitet. Han kan hoppa i princip vad som helst, säger Henrik von Eckermann.

King Edward har tidigare tävlats för Schweiz av Henriks sambo Janika Sprunger. Men sedan Janika blev gravid har Henrik tagit över tyglarna och har tävlat hästen internationellt sedan augusti 2020.

Hans kanske största kvalitet är att han är så otroligt försiktig, och samtidigt hoppar allt.

I april föddes parets son. Men Henrik fortsätter att rida hästen med satsning mot sommarens mästerskap.
- Det känns väldigt positivt när jag tänker på OS, jag satsar absolut på att få vara med där. Förutom i Doha där jag klantade till det på sista hindret så har King Edward i stort sett varit placerad i varje femstjärnig Grand Prix som vi startat, säger Henrik, som inte ser några egentliga svagheter hos fuxvalacken.

- Han har väldigt många kvaliteter, men hans kanske största kvalitet är att han är så otroligt försiktig, och samtidigt hoppar allt.

För drygt en vecka sedan var ekipaget tvåa bakom Peder Fredricson i GCT Grand Prix i St Tropez. Nästa vecka står de på startlinjen när Longines Global Champions Tour kommer till Stockholm Stadion, och samma helg, söndagen den 20 juni, tas OS-laget i hoppning ut.

Spännande veckor väntar!

Fakta King Edward

Valack född 2010 (BWP)
e. Edward, u. Koningin de Lauzelle, ue. Feo
Uppfödare: Wim Impens
Ägare: Dufour Stables AG & Henrik von Eckermann