Hem / OS-nyheter / Silver till Louise och Goldstrike

Silver till Louise och Goldstrike

Paralympics-silver till Louise Etzner Jakobsson och Goldstrike B.J.! Lena Malmström red in på en sjundeplats i sina Paralympicsdebut.

Louise Etzner Jakobsson fick silver-beskedet mitt under intervjun med SVT i Paralympics mixed zon.

- Är det sant? utropade Louise som fick en kram av en av medryttarna direkt.

- Det här hade jag aldrig trott, jag är så glad, fortsätter Louise i intervjun med SVT. 
Goldstrike gör sin tredje internationella start på Paralympics med ett silver och en fjärdeplats som resultat. Louise själv bröt benet för två månader sen.
- Fighting spirit och ett team som har ställt upp, menar Louise är orsaken till att hon trots allt stod på startlinjen och tackar maken och döttrarna för att de finns där.

Louise red sitt kürprogram till Pointer Sisters I´m so excited och det var precis så hon kände sig.

Goldstrike belönas nu med äpplen, morötter och mycket kliande, det är vad han gillar allra bäst.

MedaljutdelningPara.jpg
Foto: FEI/Liz Gregg

Final Grade IV Kür: 1) Sanne Voets, Nederländerna, Demantur 82,085 2) Louise Etzner Jakobsson, Sverige, Goldstrike B.J. 75,935 3) Manon Claeys, Belgien, San Dior 2 75,680

LenaMalmströmKur_2.jpg
Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

Lena Malmström gick till kürfinal i sin Paralympicsdebut och red in på en sjundeplats.

Förutom några missar är Lena nöjd med sitt kürprogram på måndagen och det är inte mycket hon vill ändra på, säger hon till SVT.

- Fabulous Fidelie är pigg och det kan vara svårt att ha full kontroll, hon har nära till bus, fortsätter Lena men ger utan vidare sin häst toppbetyget 10 när det insatsen på Paralympics.

- Hon har inte nått toppen än, säger Lena om Fidelie, och nu blir nästa uppladning mot VM i Danmark nästa år.

Paralympics.se träffade också Lena Malmström när Paralympicsdebuten var klar;
– Det har varit fantastiskt, jag kommer ta med mig otroligt mycket härifrån. Men att Louise tar ett silver och att Philip tar ett guld idag är så underbart. Det är bra för svensk parasport, att få vara här och se vilka fantastiska atleter det finns. Wow, otroligt, säger Lena Malmström.

Final Grade V Kür: 1) Michele George, Belgien, Best of 8 80,590 2) Frank Hosmar, Nederländerna, Alphaville 80,240 3) Regine Mispelkamp, Tyskland, Highlander Delight´s 76,820
7) Lena Malmström, Sverige, Fabulous Fidelie 71,505

Nöjda pararyttare på väg hem

Efter ett par händelserika veckor börjar det bli dags för våra pararyttare att packa ihop och åka hem från Tokyo. De har med sig upplevelser, erfarenheter – och en medalj.