Hem / OS-nyheter / Fira medaljörerna med oss!

Fira medaljörerna med oss!

Svensk ridsport har haft ett historiskt medaljår med bland annat OS-guld, Paralympics-silver och EM-brons. Nu ska medaljörerna hyllas under Sweden International Horse Show.

Även detta år har våra svenska ryttare visat toppklass och samlat flera mästerskapsmedaljer i olika grenar. Medaljörerna ska traditionsenligt hyllas av Svenska Ridsportförbundet, Sweden International Horse Show och publiken på Friends Arena under torsdagskvällen.

- Svensk ridsport är stark och jag är oerhört stolt över att vara ordförande i ett förbund som har så fantastiska ryttare, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet, och jag ser fram emot att gratulera dem personligen på Friends Arena i november.

Det började under OS i Tokyo med ett historiskt guld till våra hoppryttare Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson tillsammans med förbundskapten Henrik Ankarcrona. När det var dags för de individuella medaljerna stod Peder Fredricson på prispallen och tog emot ett OS-silver med All In. Några veckor senare avgjordes hopp-EM i tyska Riesenbeck då det blev individuellt brons - tre medaljer på en månad alltså för Peder Fredricson.

De svenska framgångarna fortsatte i Tokyo under Paralympics. Två månader innan start bröt Louise Etzner Jakobsson benet, men det var ingenting som stoppade henne från att få till en pangritt i kürfinalen. Resultatet räckte hela vägen till en silvermedalj.

I slutet av augusti var det återigen dags för svenskt guld – i alla fall på ryttarsidan. Jeanna Högberg vann 5-åringarnas final med DWE-hingsten Hesselhöj Downtown under unghäst-VM i nederländska Ermelo.

I början av september gick dressyr-EM i tyska Hagen. Trots stark konkurrens slog våra U25-ryttare till med ett brons. De som red i laget var Jennifer Lindvall, Lina Dolk, Elin Mattsson och Nathalie Wahlund. Landslagsledare var Tina Due Boje.

Men detta historiska medaljår var inte över ännu. I slutet av september var det dags för fälttävlans-EM i Schweiz där förbundskapten Fredrik Bergendorff tagit ut Christoffer Forsberg, Malin Petersen, Malin Josefsson och Sara Algotsson Ostholt för att representera Sverige. Efter en spännande banhoppning slutade laget på en bronsplats.

Årets mästerskapssäsong är inte helt avslutad, unghäst-VM i sportkörning och fälttävlan återstår. Blir det fler medaljer, blir det fler att hylla.

Torsdag 25 november, medaljhyllning under kvällsföreställningen av Sweden International Horse Show - köp biljetter HÄR

Alla dopningsprov negativa

Alla dopningsprov tagna på ryttare och hästar under OS och Paralympics i Tokyo, Japan, har visat negativt resultat.