Annons

    Hem / Tävling / Internationella tävlingar o... / Att tävla internationellt

Att tävla internationellt

FEI-pass

Svenska ponnyer och hästar som tävlar internationellt måste ha ett FEI-pass. Tänk på att FEI-passet bara är ett tävlingsdokument och alltid ska åtföljas av det nationella passet.
Läs mer

FEI-registrering

Samtliga ryttare och hästar som deltar vid internationella tävlingar skall vara registrerade hos FEI. Det gäller alla aktiva och hästar i hoppning, dressyr, fälttävlan, sportkörning, distansritt, voltige, parasport och reining.
Läs mer 

FEI Medication Log Book

Alla hästar som tävlar internationellt under FEI:s regler ska komplettera sitt FEI-pass med en Medication Log Book.
Läs mer

Licens

Ryttare som tävlar internationellt måste lösa en internationell licens. Läs mer på sidan Licenser.

Vaccinationer

  • Sedan  2005 ska hästar som tävlar internationellt vara grundvaccinerade med 2:a vaccinationen minst 21 dagar och högst 92 dagar efter 1:a vaccineringen, precis som i det svenska reglementet, samt med en tredje vaccination inom 6 månader och 21 dagar (s.k. first booster). 
  • För alla hästar gäller att den senaste vaccinationen inte får vara äldre än 6 månader + 21 dagar vid ankomst till en FEI-tävling. (+ 21 dagar är tillagda för att vaccinationsdatumet inte ska krocka med en ev. inplanerad tävling).
  • Observera att senaste vaccinationen inte får vara gjord senare än 7 dagar före ankomst till tävlingen.

Alla hästar som är korrekt vaccinerade enligt de gamla FEI-vaccinationsreglerna före 1 januari 2005, behöver inte grundvaccinera om igen, så länge hästen är korrekt grundvaccinerad och därefter vaccinerad årligen, och den senaste vaccinationen inte är äldre än 6 månader vid ankomst till tävlingen.

Läs mer om FEI:s vaccinationsregler

Resa utomlands med häst

Det finns många olika regler du behöver känna till när du ska transportera din häst inom Norden eller EU.
Läs mer