Annons

    Hem / Tävling / Kunskapstävlingar / Vi i stallet

Vi i stallet

Vi i stallet är hästkunskapstävlingen för barn som är 9-13 år och tävlingen grundar sig på boken med samma namn.

Tävlingen, som Centrala ungdomssektionen ligger bakom, arrangeras med hjälp av distriktens ungdomssektioner. Tävlingen är riktad till barn från det år de fyller nio, till och med det år då de fyller tretton.

Utifrån rådande situation angående Covid-19 har Centrala Ungdomssektionen beslutat att förlänga tiden för genomförande av hästkunskapstävlingen ”Vi i stallet” till och med den 31 december. Vi hoppas att detta gör det möjligt för ungdomar som träffas för att plugga häst att delta på en final som vanligt lite längre fram. Vi uppmuntrar till att genomföra tävlingen utomhus om det är möjligt.

Från 2020 baseras tävlingen på den nya Vi i stallet-boken.
Det är en arbetsbok med tillhörande webb som finns på vår utbildningsportal. Där hittar ni filmer, olika quiz och annat material som ni kan använda er av i undervisningen. Upplägget som varit tidigare med olika kapitel är borttaget och tävlingen kommer att baseras på hela boken.

Så beställer du material

Boken Vi i stallet beställs via SISU Idrottsböckers hemsida
Beställningen kan även göras via telefon  0411-16777

Till dig som vill vara med

Kolla med din ridlärare eller med ungdomssektionen i föreningen om ni skulle kunna vara med i tävlingen. Du och dina lagkompisar kan vara med från det år ni fyller nio, till och med det år ni fyller tretton. Ni ska vara 3-5 deltagare för att fylla ett lag. Är ni fler i föreningen som är intresserade så kan ni anmäla flera lag. Under tävlingen ges möjlighet till lässtöd för deltagare som behöver det.

Plugga på teorilektioner

Någon äldre medlem i föreningen förbereder lagen genom att i god tid innan hålla i teorilektioner som utgår från boken och webben Vi i stallet. Vill man så kan boken köpas även av privatpersoner om man önskar läsa på mellan teorilektionerna, se information längre ner på sidan. När ni fått ihop ett eller flera lag anmäler kursledaren (som också agerar lagledare på tävlingsdagen) laget till distriktet som arrangerar tävlingen. 

Till dig som ska vara kursledare/lagledare

Föreningen anmäler ett eller flera lag till respektive distrikt, håll utkik på deras hemsida för mer information. Varje lag består av 3-5 medlemmar som är 9-13 år. Det är föreningens uppgift att införskaffa boken Vi i stallet. I många föreningar är det äldre medlemmar i föreningens ungdomssektion som håller i teoritillfällena.

Man bör redan i februari börja planera in antal teoriträffar och informera föreningens barn som under året fyller 9-13 år om tävlingen. Kursledaren ska på tävlingsdagen även medverka och stötta laget som lagledare, dock får inte lagledaren vara med i tävlingsmomentet.

Handledning (pdf, uppdaterad 2020)

Priser i tävlingen

Vinnande lag i varje distrikt vinner 2500:- till föreningens ungdomssektion. Prispengarna delas ut i juni samma år. Pengarna betalas ut till föreningens eller ungdomssektionens konto. Medaljer delas ut till första-, andra- och tredjepristagarna. Alla deltagare får diplom och en liten present.

Information till distrikten

Senast 10 dagar innan tävlingen meddelar distriktet antal anmälda lag till This is a mailto link. Därefter skickas prov, facit, prischeck, medaljer och diplom till distrikten.

Frågor?

Har ni frågor om tävlingen i ert distrikt ta kontakt med respektive distrikt.
Har ni övriga frågor kontakta: Elin Jäderholm, Svenska Ridsportförbundet 0220-456 29 e-post: This is a mailto link