Annons

    Hem / Tävling / Kunskapstävlingar / Folksam Hästkunskap Cup

Folksam Hästkunskap Cup

Folksam Hästkunskap Cup är en tävling där man testar både praktiska och teoretiska färdigheter. I april 2021 blir det stor final på Eurohorse-mässan i samband med tävlingarna i Göteborg.

Vi följer givetvis folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer och kommer att göra en riskbedömning inför varje tävling. Om vi anser att det är en för stor risk med att genomföra tävlingar kommer de tyvärr att ställas in.

   

Kvaltävlingar 2020

Datum ej klart, Skara

27 september, Strömsholm 
Ridskolan Strömsholm

11 oktober, Luleå 
Luleå ridklubb

25 oktober Flyinge
Flyinge

2021 FINAL
Eurohorse, Göteborg

       

 

Regler 2020

Samtliga ridklubbar anslutna till Svenska Ridsportförbundet hälsas välkomna till en kunskapstävling kring hästen. Tävlingen är en utmaning för dig som är mellan 13-18 år och vill testa dina kunskaper i hästkunskap.

Hästkunskap Cup består av ett antal olika stationer med både praktiska och teoretiska test. Det kan till exempel handla om foder, utrustning och sjukdomslära.

Vem får vara med i laget?

Laget skall bestå av tre personer plus lagledare (lagledaren deltar ej i tävlingen). I laget skall följande kategorier vara representerade:

  • Kat 1         född 2006-2005 (13-14 år)
  • Kat 2         född 2004-2003 (15-16 år)
  • Kat 3         född 2002-2001 (17-18 år)

En tävlande från varje ålderskategori ska utses, äldre får bytas mot yngre – men inte tvärtom.

Vad ska laget kunna?

Vad som är bra att plugga på både teoretiskt och praktiskt är följande ämnen: Hästkunskap, ledstjärnor, värdegrund, stalltjänst, hästskötsel, utfodring, hästhantering, hälso- och sjukvård, allemansrätten mm.
Allt detta kan ni läsa om på Hästkunskapssajten samt i våra material som finns hos SISU Idrottsböcker. Finalen är uppbyggd på endast praktiska moment som kan uppstå i stallmiljö. 

Priser

1:a pris
Resa, boende och biljetter till finalen där man möter alla vinnande lag från de fyra deltävlingarna! Finalen äger rum under Eurohorse-mässan i Göteborg 2021.

2:a pris
Ett presentkort på 1 000 kr hos SISU Idrottsböcker

3:e pris
Ett presentkort på 500 kr hos SISU Idrottsböcker

Vill du ha mer information?

Kontakta Elin Jäderholm, This is a mailto link