Annons

    Hem / Tävling / Tävlingstermin/TDB / Brev till kontoinnehavare

Brev till kontoinnehavare

Strömsholm 2019-04-02

Till kontoinnehavare i Tävlingsdatabasen

TDB ska bli säkrare och modernare

Som vi tidigare berättat kommer TDB, Tävlingsdatabasen, att utvecklas och ni som användare kommer att få nya rutiner.
Vi kommer under 2019 att gå över till externa betaltjänster. Inga ekonomiska transaktioner ska göras i TDB i framtiden.

Det vi kommer att fokusera på först är;
Inaktiva konton
Det här är en påminnelse om att du ska ta ut de medel som finns på kontot.
Om du inte loggat in på ditt TDB-användarkonto sedan den 15 mars 2018 räknar vi det som inaktivt.
Vi kommer sedan löpande per den sista varje månad uppdatera ovan angivna datum för “inloggad sedan” för att identifiera inaktiva konton.
Om du inte använt ditt TDB-konto på länge kanske du till och med glömt att det finns medel här.

Gör så här;
Du som användare ska registrera ett uttagskonto som verifieras via BankID vid aktivering och användande. Hur du registrerar uttagskontot framgår på https://tdb.ridsport.se/.
När du angett ditt uttagskonto vill vi att du tar ut de medel du har på ditt inaktiva TDB-användarkonto. Den här transaktionen måste vara gjord före 30 juni 2019.

Inaktiva konton som blir kvar
De inaktiva användarkonton (enligt definition ovan) som inte är åtgärdade den 30 juni 2019 kommer vi att avsluta, och de medel som finns där kommer att föras över till ett särskilt samlingskonto hos Svenska Ridsportförbundet. Det kontot kommer att vara aktivt under 10 år.
Skulle någon i efterhand komma på att det funnits pengar på ett inaktivt användarkonto finns det alltså möjlighet att återkomma under 10-årsperioden.

Du som har ett aktivt TDB-konto
Även du som använder TDB regelbundet ska registrera ett uttagskonto.
Ett registrerat uttagskonto kommer att vara en förutsättning för att kunna lösa licens, anmäla till tävling mm när vi byter system.
Hur du registrerar ett uttagskonto som verifieras via BankID vid aktivering och användande framgår på https://tdb.ridsport.se/.

Vi kommer att gå över till externa betaltjänster under 2019 och inga ekonomiska transaktioner ska göras i TDB i framtiden.
De medel du har på ditt TDB-konto måste alltså ha tagits ut när vi, efter en övergångsperiod, helt går över till det nya systemet.

Hur blir det i TDB?
Du kommer inte att upptäcka någon förändring i att anmäla, beställa licens mm i TDB, men betalningen kommer att ske via betalkort eller swish.

HÄR finns ett Fråga/Svar-dokument om de nya rutinerna i TDB. Har du fler frågor skicka en epost till This is a mailto link

Vänliga hälsningar
Svenska Ridsportförbundet