Hem / Tävling / Tävlingstermin/TDB / FAQ Coronaläget

Frågor och svar


Vi förstår att det kan dyka upp många frågor och funderingar just nu. Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren om ridsporten och läget med anledning av coronaviruset.

Hittar du inte svaret du söker eller den fråga du har nedan, skicka ett mejl till oss så kompletterar vi.

Tävling

Kan jag få tillbaka pengarna för min licens då tävlingar ställs in?

Ångerrätten hanteras enligt Konsumentverkets "Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler".

Detta gäller fortfarande, efter beslut i förbundsstyrelsen. På Konsumentverkets hemsida kan du läsa mer.

Vi återköper licenser upp till 14 dagar efter att de betalats. För återköp vänligen skicka ett mail till This is a mailto link, senast 14 dagar efter betalning av licensen, med ärendet samt namn och licensnummer på den ryttare och/eller häst återköpet gäller.

Observera att oförbrukade Meetinglicenser gäller innevarande samt påföljande kalenderår. På ryttarens profilsida kan du se licenshistoriken, aktiva licenser samt status på dessa. Om en tävling ställs in Tdb, återställs Meetinglicenserna som kopplats till tävlingen och går därmed att använda till annan tävling.

Visa svar

Får jag tillbaka anmälningsavgiften vid inställd tävling? 

Arrangören betalar tillbaka anmälningsavgift vid inställande av tävling.

Visa svar

Hur gör jag?

Betald avgift återinsätts på ditt konto direkt från arrangören

Visa svar

Jag avanmälde innan tävlingen ställdes in, får jag tillbaka mina pengar?

Har du avanmält efter propositionens betaldag, men före inställandet av tävlingen, har arrangören ingen skyldighet att betala tillbaka anmälningsavgiften.

 

Visa svar

Jag har frågor om min förening eller ridskola?

Här hittar du frågor och svar som handlar om förening eller ridskola.

Visa svar

Vi har en tävling där deltagarantalet kommer att vara färre än 50 på plats. Vi vill genomföra den och undrar om det är möjligt?

Svenska Ridsportförbundet har stoppat alla tävlingar för närvarande.

En utredning av om, och i så fall hur, det skulle vara möjligt att genomföra tävlingar trots begränsningen med 50 personer pågår.
Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet förväntas komma med råd och rekommendationer kring detta inom kort och det är en viktig del i utredningen.

Visa svar

Min förening har ställt in tävling, och nu måste vi betala avgifter till Equipe och SwedbankPay, fast vi inte har haft någon tävling.

Bankavgifter, och avgift för TDBs systemförvaltning, är avgifter som inte går till Svenska Ridsportförbundet. Avgifterna tas ut för de tävlingar som passerat betaldatum vid inställandet av tävlingen.

Visa svar

Hur blir det med kval till Falsterbo, Breeders mm?

Just nu pågår ett arbete för att hitta lösningar. Det kan bli regeländringar och flytt av datum, så håll ögonen på vår hemsida och arrangörens för uppdaterad information.

Visa svar

Hur blir det med årets mästerskap?

Med anledning av regeringens förordning om högst 50 personer vid offentliga sammankomster kan SM-, mästerskaps-, serie- och cupregler komma att ändras. Nya regler kommer att ha publicerings-/uppdateringsdatum senare än 1 april, markerade i rött.

Visa svar

Vad gäller för pay and jump, öppen bana mm?

Från och med den 29 mars råder förbud mot att fler än 50 personer får samlas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Vid alla evenemang som genomförs inom ridsporten är det viktigt att arrangören gör en riskbedömning utifrån Folkhälsomyndighetens mall.

Det gäller ALLA evenemang, även till exempel Pay and Jump, träffar, träningar, som inte hålls i Svenska Ridsportförbundets regi.

På folkhälsomyndighetens hemsida finns en framtagen blankett för att hjälpa till med denna riskbedömning.

HÄR finns mer information om riskbedömning och HÄR finns en blankett att använda som underlag

Vi rekommenderar att föreningen/arrangören därefter kontaktar smittskyddsansvarige i regionen för ytterligare riskbedömning av arrangemanget. Länkar finns HÄR

Visa svar