Hoppa till sidans innehåll

Tränarsymposier på rad

28 SEP 2012 13:52
Förra helgen samlades "småländska" tränare i Vetlande. Nu i helgen träffas Tennis Öst tränare i Linköping, tennis Mitt i Falun och i oktober har ni väl inte missat anmälan till tränarkonferensen på Bosön?
  • Skapad: 28 SEP 2012 13:52

 

Vetlanda var förra helgen samlingsplats för ett tränarsymposie främst riktat mot norra Småland. Flera rutinerade ledarnamn fanns på plats för att delge sina erfarenheter och mer information hittar ni på Tennis Syds hemsida www.tennissyd.se

I samband med Faluns futureturnering håller Svensk Tennis Mitt både en tränarträff och en ordförandekonferens. I två dagar blandas praktik med teori och föreläsare är Johan Sjögren från SVTF, ex proffset Johan Landsberg samt Sisu i regionen. Detta mixas med workshops som är tanken att Svensk Tennis Mitt ska bli ännu bättre.

I samband med juniorturneringen Linköping Junior Open samlas tränare i Region öst i Linköping. Förbundstränaren Johan Hedsberg inledde mötet med kloka reflektioner på 14-års spelare med ett 10-års perspektiv som ledare vid olika internationella evenemang. Vad har spelarna gemensamt som lyckats bra i den här åldern och vad skall man vara vaksam på när man bedömer och skall utveckal "talangerna"? Frågorna diskuterades när ett 20-tal tränare möttes.

Fredrik Hörnell och Roger Stenqvist visade sedan övningar på banan.

"Vi har lyssnat på trönarna efter förra årets träff och mer praktik var ett önskemål", säger Fredrik Hörnell från region öst.

Håkan Jonsson och Marcus Hellman kommer också att föreläsa i Linköping. Tränarna kommer också att grupparbeta kring aktuella frågor. Att få fler juniorer att tävla mer är en intressant frågeställning som skall belysas.

Under If Stockholm Open kommer SvTF arrangera en tränarkonferens. Klicka här för mer information och anmälan! Som tränare är erfarenhetsutbyte en viktig fortbildning!

symposie 3

symposie

 

Skribent: Peter Bengtsson

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link