FOTO: Mikael Sjöberg

Den välkomnande ridklubben

2018-08-08

Hur vill du bli välkomnad när du kommer till en ny plats? Det är dags för en ny termin på ridskolan och förutom nya och gamla elever kommer föräldrar, syskon och andra besökare till stallet. Första kontakten kan vara avgörande för om det blir fler besök och kanske ett nytt intresse.

Sollentuna ridklubb blev Årets ridskola 2017. Ridskolechef Eva Bengtsson berättar om vad som händer när det är dags att dra igång en ny termin.

- Vi hämtade hästarna från sommarbetet igår och det var flera medlemmar som hjälpte till med transporter och att göra iordning och ta emot i stallet.
- Efteråt fikade vi tillsammans.

Under veckan kommer det att hållas igångsättningslektioner som brukar bli välbesökta.
- Eleverna rider till ett reducerat pris och det brukar vara väldigt populärt, säger Eva.

Fyra nybörjarlektioner är planerade på lördagar.
- När vi kommit igång och alla är tillbaka från semestrarna håller vi föräldramöte för varje grupp där vi pratar om säkerhet, vad en ideell förening är och om att hjälpa till.

Första söndagen är det fixardag där medlemmar kommer och hjälper till ideellt med stort och smått. Då serveras också lunch i trevlig samvaro.
- Sedan har vi alltid olika aktiviteter på söndagarna, allt från tävlingar till uteritter och clinics som lockar både medlemmar och andra, säger Eva Bengtsson.

Den 15 september bjuder föreningen in till medlemsdag med föreläsningar och clinics
- Det blir också ett föräldramöte för alla föräldrar och ungdomssektionen har aktiviteter för de mindre barnen som kanske inte går på föreläsningar, berättar Eva.

I samarbete med kommunen arrangeras också ett par prova-på-dagar där barnen kostnadsfritt får vara i stallet en dag, prova på att rida och lära sig hur det fungerar på ridskolan. Det är samtidigt en integrationsaktivitet med barn av olika nationaliteter.

Kapitel 12 i materialet Vår Ridklubb lyfter vikten av att ha ett öppet synsätt mot varandra så att alla mår bra. Det ska kännas enkelt och naturligt och precis så är det när allt fungerar.

SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer
Ridklubben en resurs bild

Ridklubben och kommunen

Svenska Ridsportförbundet arbetar för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner. 

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons