Hoppa till sidans innehåll

Internationell juniortennis

28 DEC 2013 17:51
Strax innan jul avslutades Orange Bowl, en turnering som på samma gång satte punkt för det internationella tävlandet 2013 som det inledde tennisåret 2014. Och snart inleds ITF-året här på hemmaplan med SALK Open.
  • Skapad: 28 DEC 2013 17:51

Jacqeuline Cabaj Awad var ensam svensk i huvudtävlingen i Orange Bowls 18-års klass. Hon nådde andra omgången innan hon föll mot tredjeseedade Black från USA. Under förturneringarna i USA och Mexiko gick det lite bättre, framförallt i dubbel. Hon vann till exempel dubbelklassen i XXVII Yucatan Cup. Det gör att hon är klar svensk etta och ligger placerad runt 100 på ITF:s världsranking just nu och placeringen kommer att förbättras ytterligare när tjejerna födda 1995 faller för ålderstrecket vid nyår. Tillsammans med Daniel Windahl är hon också direktkvalificerad för spel i Australian Opens huvudklass.

www.itftennis.com/juniors

I Orange Bowls yngre klasser, som är mycket stora i både kval och huvudtävlingar, hade Sverige ett tiotal spelare med. Mycket matcher blev det för flera spelare och bäst gick det för några av 14-års pojkarna med kvalspelaren Jonas Zivert Erikssons avancemang till fjärde omgången med bud på en kvartsfinalplats som bästa resultat.

Mer om Orange Bowl

SALK Open är i full gång med start för ITF-turneringen inom kort. Följ turneringen via SALK:s hemsida.

Nedan: Svenska 14-åringar, Linus Bergevi, Jonas Ziverts Eriksson och Karl Friberg som matchade flitigt i USA

14OrangeBowl14åringar

 

 

 

Skribent: Peter Bengtsson

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information