Ridsporten som verktyg för bättre hälsa

2018-09-10

Nu kan vi hälsa dig välkomna på den första fortbildningen inom Funktionedsättning och delaktighet. Dagen kommer att ägnas åt två fokusområden ADHD och psykisk ohälsa. 

Datum:        1/11–2018

Tid:              09:30 - 16:00 (Fika från 9:00)

Plats:           Knytpunkten, Strömsholm.

Sista dag för anmälan: 10/10-2018

Anmälan via Utbildningsmodulen

Riktar sig till dig som är verksam ridlärare eller tränare och har genomgått förbundets Funktionsnedsättning och delaktighetsutbildning i 3 steg eller som fristående kurs inom de berörda områdena.

Tanken är att dagen ska ge dig verktyg som du kan ta med dig hem till din verksamhet inom de bådaområdena för att utveckla dig själv och dina elever på bästa sätt.

En föreläsning som ger inspiration, tips och råd om hur man bemöter barn och ungdomar medexempelvis ADHD, Asperger syndrom och andra osynliga funktionsnedsättningar.

Föreläsare Måns Lööf är utbildad sjuksköterska, Kognetiv beteendevetenskap steg 1 terapeut och idrottsledare. Arbetar till vardags med barn och unga med särskilda behov på barn och ungdomspsyk i Gävle. Måns har jobbat i över 15 år med att utbilda, föreläsa och arbeta med barn och ungdomar med särskilda behov.

En föreläsning om hur ridsporten kan bidra till en bättre psykisk hälsa. Vad är psykisk ohälsa och hur kan ridsporten till att förbättra välmående bland våra utövare.

Föreläsare Lotta Wanning kommer ursprungligen från ridsporten, har jobbat flera år på dagis, fritids och behandlingshem för barn och ungdomar. Hon har också varit anställd flera år på SISU Idrottsutbildarna och arbetat med utveckling av idrottsledare. Idag driver Lotta egen verksamhet med fokus på mental träning samt verksamhets- och värdegrundsutveckling.

Fortbildningen arrangeras i samarbete mellan Svenska Ridsportförbundet, Hästsportens Folkhögskola och Ridskolan Strömsholm.

Kurskostnad: Kostnad 300kr faktureras. Kurskostnaden ska vara betald före kursstart. I avgiften ingår förmiddags- och eftermiddagsfika samt lunch.

Resor bokar och bekostar du själv.

Har du frågor, kontakta Joanna Weisz, e-post: Joanna.weisz@ridsport.se

Våra utbildningar

Botkyrka RS kärlek

Mer information och anmälan

Läs mer
basutbildningen

Basutbildningen

Läs mer
Ridlärare-och-häst

Hästsportens Folkhögskola

För dig som vill arbeta med att utveckla människor och hästar.

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons