Hoppa till sidans innehåll

Azarenka för svår för Larsson

14 JAN 2014 05:00
På tisdagsnatten spelades flera matcher i Australian Open med svensk tintresse. Johanna Larsson höll jämna steg med Victoria Azarenka i ungefär en timme men föll i två raka set.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:22

 

Johanna Larsson fick äran att öppna programmet på huvudbanan Rod Laver Arena på tisdagen. HTK-spelaren tog sig an andraseedade Victoria Azarenka som vunnit Grand Slam-tävlingen i Melborne de två senaste åren. Det blev förlust med 7-6, 6-2 men det fanns en hel del positivt att ta med sig.

Dels fick hon spela mot en av världens bästa spelare och dels fick hon chansen att spela på en stor centercourt och hon såg inledningsvis ut att hantera det bra och förhoppningsvis njöt hon även av upplevelsen.

Med lite flyt och fler vårdade returer kunde Larsson ha fått en 3-0 ledning i första set som innehöll många break. Larsson tog för sig bra i duellerna samtidigt som Azarenkas skärpa inte var på toppnivå och Larsson servade även för första set vid både 5-4 och 6-5. I tiebreaket var dock vitryskan den stadigare spelaren och så även i andra set.

- Hon spelade verkligen bra och jag kan inte påstå att jag är förvånad men hon gick verkligen för sina slag i inledningen och jag tror bollarna idag i de hä¨r förhållandena, studsar lite annorlunda. lite högre, och det passar henne. Hon är en talangfull spelare och jag väntade mig en tuff match, det är aldrig lätt, sa motståndaren efteråt om Johanna Larsson.

Larsson hade bra procent förstaservar in i spel men hade ändå svårt att få ett riktigt övertag i duellerna tillräckligt ofta för att sätta sig i position för att vinna matchen. Misstagen var ganska många från båda spelarna men det var positivt att se att Larsson lyckades ligga kvar i flera långa dueller och att hon stod upp bra spelmässigt mot spelaren som vunnit turneringen de två senaste åren.

Läs mer om matchen här!

Johanna spelar inte dubbel i årets första Grand Slam-turnering och nästa stora uppgift blir Fed Cup. Sveriges hopp i Australian Open står nu till herrdubbelspelarna och juniorerna. 

I den andra matchen på Rod Laver Arena på tisdagsmorgonen kunde Stefan Edberg se Roger Federer besegra hemmaspelaren James Duckworth och även Thomas Högstedt fick se sin adept, Caroline Wozniacki, vinna.

www.ausopen.com

 

 

Skribent: Peter Bengtsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information