Sofie Lexner på Fame i Friends Arena. På clinicen kommer Patrik Kittel att rida Fame och Sofie rider Danny Black.
FOTO: ROLAND THUNHOLM

Spännande vår i dressyrens tecken

2018-12-06

Efter succén Saab Top 10 Dressage i Friends Arena under Sweden International Horse Show är det nu dags att ladda om till vårens stora inspirationsträff Patrik Kittel Dressage Tour. Temat för säsongen är svår klass och första stopp blir Helsingborg den 12 januari.

För andra året i rad arrangerades den prestigefulla tävlingen Saab Top 10 Dressage förra helgen. Med höga prispengar och med ett gott rykte om en fantastisk atmosfär lockade tävlingen stjärnor så som Isabell Werth, Edward Gal och Helen Langehanenberg. Därtill var hela svenska VM-laget på plats för att visa upp sig. Sveriges egen Patrik Kittel gjorde sitt bästa för att utmana världsmästaren Isabell Werth, och slutade på en hedrande andraplats i finalen, med nytt svenskt rekord!

Nu är det dags att ladda om till vårens stora inspirationsträff, Patrik Kittel Dressage Tour, som drar igång den 12 januari i Helsingborg. Temat för säsongen är svår klass och på www.dressagetour.se finns det fem rykande färska utbildningsfilmer som man kan ta del av som förberedelse inför clinicen. Nytt för i år är att Patrik för första gången kommer att rida själv och visa och demonstrera.

Följande städer får besök av Patrik Kittel Dressage Tour 2019:

  • 12 januari Helsingborg
  • 2 februari Göteborg
  • 10 februari Stockholm
  • 2 mars Linköping

Biljetter beställer du på www.tickster.com

Ryttare i Helsingborg

Ryttarna som kommer att rida i Helsingborg klara. Det är en bra blandning av rutinerade ekipage tillsammans med kommande stjärnor.

– Jag hade förmånen att rida för Patrik redan förra året, då med en annan häst. I år tar jag med min förhoppningsvis blivande Grand Prix häst, Mazy Klövenhöj, och ser fram emot att få med mig massor av tips och inspiration, säger Johanna Due-Boje.

Följande ryttare kommer att rida i Helsingborg:

Sofie Lexner -  Danny Black
Här är ett ekipage med internationella placeringar i Intermediaire I kür och Prix St Georges. Danny är född 2010 och detta är ett ekipage det verkligen slår gnistor om.

Johanna Due-Boje - Mazy Klövenhöj
Mazy är född 2008 och ett riktigt framtidslöfte. Ekipaget har placeringar upp till och med Intermédiaire II och tillsammans siktar de mot Grand Prix.

Klara Svanberg - Bon Geste
Klara är 19 år och rider sin valack Bon Geste. Tillsammans har de placeringar upp till och med Prix St Georges och siktar under 2019 på att bli starkare i Young Rider klasserna.

Mia von Essen – Zumba
Zumba är född 2012 och har tillsammans med Mia plockat fina procent i unghästklasserna under året.

Patrik Kittel kommer att rida på Sofie Lexners Fame
Fame är född 2010 och tillsammans kom han och Sofie nyligen tvåa i DressagePower Future Stars under Sweden International Horse Show. De har placeringar upp till och med Intermédiaire I.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons