Tre bra kvällar!

2018-12-13

En föreläsningsserie för dig som ryttare. Oavsett om du är tävlingsryttare, rider på ridskola eller rider för träning och nöje är du varmt välkommen! Tre kvällar för att förebygga skador och öka hästens välbefinnande, prestation och hållbarhet.Den här satsningen är ett led i ridsportens satsning Ridsport 2025 där Ridsport på hästens villkor är ett av målen.

Alla tre tillfällen för endast 250kr!!!

De två första föreläsningar kostar 100kr/per gång. Clinicen kostar 300kr. Deltar du i de två första tillfällena får du gå på clinicen för 50kr!

Först till kvarn gäller vid många anmälda. Avanmälan efter resp sista anmälningsdatum faktureras.Anmälan gör du via länken och kryssa för de kvällar du vill delta i. http://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1184312

Varmt välkommen önskar Värmlands Ridsportförbund i samarbete med SISU IdrottsutbildarnaIdrottslyftet gör den här satsningen möjlig och är en del i strategin Ridsporten 2025.

Kväll 1

Hästens hållbarhet Henrik Magnusson

Veterinär Henrik Magnusson föreläser om hur vi förebygger skador, ökar hållbarheten och hur vi tar hand om akuta skador.

Datum och tid: 29 januari kl.18.00
Plats: Aulan på Nobellgymnasiet

Henrik Magnusson är veterinär och har många års erfarenhet inom yrket. Under föreläsningen pratar han om friskvård för häst för att förebygga skador bla underlag, foder, stallmiljö mm. Föreläsningen handlar även om akutvård för häst. Vad du kan göra innan veterinären kommer, i vilket läge du ska tillkalla veterinär och när du kan avvakta.Sista anmälningsdag för Hästens hållbarhet är den 20 januari.

Kväll 2

Sadelns inverkan på hästenCRK 2016

Passar din sadel och hur påverkar den hästen? Hur vet jag att sadeln ligger rätt? Svar får du av Sara Furulund som är utbildad Equiterapeut.

Datum och tid: 12 februari kl.18.00
Plats: Ridhuset på Grums Ridklubb

Sara Furulund har arbetat i 16 år som Equiterapeut och har en gedigen erfarenhet. Sara kommer berätta mer om hur hästens rörelser och välmående kan påverkas av sadelns tillpassning. Vi kommer titta på olika typer av hästar och sadlar oberoende av märke.Sista anmälningsdag för Sadelns inverkan på hästen är den 3 februari.

Kväll 3

Clinic med Maria-Therese Engell om Ryttarens sits och balans

Clinicen du inte får missa! Maria Therese visar hur ryttarens sits påverkar hästen och hur du kan arbeta för att få en bättre sits och balans.

Datum och tid: 17 oktober kl. 18.00-21.00Maria Therese Engell
Plats: Lillerudsgymnasiet

Maria Therese Engel: Är utbildad veterinär och landslagsveterinär för det norska dressyrlandslaget. Har doktorerat i hur ryttarens sits och balans påverkar hästens rörelsemönster. Nu driver hon Rytter i Balanse där hon undervisar med fokus på ryttarens sits.

Ridning är en sport där två individer ska kommunicera och förflytta sig tillsammans. En balanserad symmetrisk ryttare kommer att kunna följa hästen i sina rörelser utan att begränsa den. Den kommer också att ha de bästa förutsättningarna för att ge exakta och korrekta hjälpare. En asymmetrisk ryttare kan skapa asymmetriskt tryck på hästens rygg vilket i sin tur kan vara skadligt för både häst och ryttare.

Anmälan  mån av plats tom 1 oktober. Sista dag för avanmälan utan kostnad 1 oktober.

 

Annons