Minna Telde och Isac knep en sjundeplats i Grand Prix Kür på Olympia (arkivbild).
FOTO: ROLAND THUNHOLM

Minna Telde sjua i küren på Olympia

2018-12-18

Världscupen i dressyr, FEI Dressage World Cup, inleder traditionsenligt julveckan på Olympia i London. Minna Telde och Isac försvarar de svenska färgerna och det blev en sjundeplats i tisdagens Grand Prix Kür.

Tisdag

Minna Telde och Isac fick 74,055 procent av domarna för sitt kürprogram.

Segrade gjorde tyske Frederic Wandres med Duke of Britain med Charlotte Dujardin på andraplats. De två toppekipagen hade samma procent, 80,030, men Wandres hade högre artistiska poäng. Segraren från måndagens GP, Hans-Peter Minderhoud, blev trea.

Resultat

Måndag

Med 69,842 procent red Minna in på en åttondeplats i första Grand Prix-klassen. Problem i vänster piruett drog ner betyget, men ekipaget fick även flera åttor för fina galoppombyten och den ökade galoppen.

Klassen var den första som reds enligt ett nytt koncept med kortare Grand Prix-program och avsuttna intervjuer med ryttarna direkt efter ritten inne på arenan.

- Allt var väldigt nytt och annorlunda mot vad vi är vana vid, men det var verkligen en häftig upplevelse att stå där och se sina poäng komma upp, jag blev väldigt glad, säger Hans Peter Minderhoud från Nederländerna som vann klassen på 73,895 procent med Glock's Dream Boy N.O.P.

Fullständiga resultat

Tisdag kväll väntar världscupkür med start 20:50 svensk tid. Minna Telde går ut som nummer sex klockan 21:40 svensk tid.

FEI TV sänder live

Arrangörens hemsida

Start och resultatlistor

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons