Ridsportens egen Zlatan B med Viktoria Carlerbäck i sadeln.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Nytt initiativ för att hitta fälttävlanstalanger

2018-12-20

Swede Horse, Svenska Ridsportförbundets fälttävlanskommitté och SWB tar ett gemensamt initiativ för att hitta framtidens fyrbenta fälttävlansstjärnor. En expertjury ska leta talanger via videoselektering.

Juryn består av förbundskapten Fredrik Bergendorff, Göran ”Yogi” Breisner, tidigare mångårig förbundskapten för det engelska fälttävlanslandslaget och numera Olympic High Performance Manager för svensk ridsport samt Anne Persson ledare för juniorer och unga ryttare och välmeriterad domare i fälttävlan och dressyr.

– Vi vet att den svenska hopphästen står sig mycket bra i den internationella konkurrensen och vi söker framförallt hoppstammade hästar gärna med fullblodsinslag, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Satsningens syfte är att stimulera uppfödare och hästägare att våga satsa mot fälttävlan och då med Breeders Trophy som första mål i en längre satsning. De uttagna hästarnas ägare får rekommendation att träna sin talang mot ett första mål där kval- och final i Breeders Trophy ingår.

Läs mer på Swede Horse hemsida

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons