Hoppa till sidans innehåll

Dubbla landskamper på hemmaplan i april

11 FEB 2014 12:49
April månad blir en intensiv och intressant landslagsmånad. Den 4-6 april tar Sverige emot Ukraina i Davis Cup och den 19-20 april blir det hemmamatch i Fed Cup mot Thailand.
  • Skapad: 11 FEB 2014 12:49

 

I dag lottades fortsättningen av Fed Cup. Sverige får hemmamatch och möter Thailand i Play Off om fortsatt spel i World Group 2.

- Sportsligt är det en bra lottning och en bra chans att vinna. Det fanns sämre alternativ, säger Lars-Anders Wahlgren, svensk förbundskapten.

Sverige och Thailand har aldrig tidigare möts i Fed Cup-sammanhang. Thailand tog sig fram till denna Play Off-match genom att vinna sin Asiengrupp. Där besegrade man Indonesion, Kazakstan och Uzbekistan.

Thailands bäst rankade spelare är Luksika Kumkhum (WTA 105) och Noppawan Lertcheewakarn (WTA 224). De är inte helt obekanta för de svenska spelarna. Kumkhum besegrade Sofia Arvidsson i Australian Open 2013 och Lertcheewakarn vann juniordubbeln i US Open tillsammans med Sandra Roma för ett par år sedan. Dessutom har de en riktig veteran med stor erfarenhet som fortfarande spelar bra dubbel, Tamarine Tanasugarn.

På hemmaplan tycker dock den svenske förbundskaptenen att det bör finnas stora chanser att vinna och stanna kvar i World Group där han tycker Sverige hör hemma med det lag som finns att tillgå.

- Kul med en ny chans att visa upp tjejerna på hemmaplan och med tanke på hur bra våra tjejer spelat i de senaste hemmamatcherna är det mycket positivt. Dels mot Storbritannien men även i helgen mot POlen. Det var en tennishelg som bjöd på mycket bra tennis och bra matcher från våra toppspelare, säger Wahlgren.

Sverige föll till 15:e plats på Fed Cup-rankingen efter förlusten mot Polen i helgen men var seedade i lottningen. Thailand rankas som 22:a.

Spelplats och underlag till båda hemmalandskamperna kommer att meddelas inom kort. En intensiv vår väntas men också två fina chanser att se världstennis på nära håll. Nedan hela utfallet av dagens Fed cUp-lottning

www.fedcup.com

WORLD GROUP PLAY-OFFS

Russia [s] [c] v Argentina
Canada [c] v Slovak Republic [s]
USA [s] [c]  v France
Spain [s] [c] v Poland 

WORLD GROUP II PLAY-OFFS 

Romania [c] [*] v Serbia [s]
Netherlands [c] [*] v Japan [s]
Sweden [s] [c] [*] v Thailand
Brazil [c] [*] v Switzerland [s]

[s] = seed

[c] = choice of ground

[*] = choice of ground decided by lot

 

 

Skribent: Peter Bengtsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information