Hoppa till sidans innehåll

Svensk seger i dubbelfinalen

21 FEB 2014 14:18
Cornelia Lister i par med Lisanne van Riet vann ITF-turneringen Helsingborg Ladies dubbelklass efter finalseger mot Olga Ianchuk/Jasmina Tinjic.
  • Skapad: 21 FEB 2014 14:18

 

Det svensk-nederländska paret (till höger på bilden) vann i två raka set efter stadigt dubbelspel. Ifjol föll de i finalen i Helsingborg efter en klar ledning i det avgörande matchtiebreaket.

- Skönt att få revansch och kul att vinna en titel igen. Jag gillar att spela dubbel och det var även en revansch för mig efter singeln den här veckan, säger Lister som representerar Fair Play TK.

I singel var Lister förra veckan i semifinal i Solnas ITF-turnering. Den här veckan blev det stopp direkt mot Susanne Celik. Dubbelsegern var hennes tredje på ITF Pro Circuit.

För finalmotståndaren Tinjic finns en ny finalchans på lördagen. Hon besegrade danskan Karen Barbat i en riktig sluggerfest idag och möter Rebecca Peterson i singelfinalen.

Järfällaspelaren Rebecca Peterson avancerade till final efter en stabil insats mot bosniskan Herdzelas.

- Det går lite upp och ner veckan spelmässigt och det här var kanske inte min bästa match i år men jag jobbade på med mitt, säger Peterson som höjt kraven på sig själv efter förra årets framgångar.

Peterson kan på lördagen ta sin sjätte ITF-titel i karriären.

Lister kommer inom kort resa till Grekland för mer spel i $10 000 ITF-turneringar. För Rebecca väntar spel i Brasilien i två $25 000 ITF-turneringar.

Intervjuer med vinnaren och finalisten här!

Resultat och lottning

Bilder nedan: Lister klar att returnera i dubbelfinalen. Peterson koncentrerad och finalklar i singel. Helsingborgs TK arrangerar tävlingen och klubbens juniorer agerar bollkallar under finalspelet.

14ITFHBGLister

14PetersonITFHBG

14ITFHBGbana1

Skribent: Peter Bengtsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link