Hoppa till sidans innehåll

Arvidssons andra ITF-titel

28 FEB 2014 17:07
Isak Arvidsson har haft en mycket bra tennisvecka i Storbritannien. Det blev seger i singelturneringen och finalplats i dubbel i Shrewsburys futureturnering. För Christiian Lindell tog det stopp i semifinalen i Sunrise.
  • Skapad: 28 FEB 2014 17:07


(Bilden: Isak Arvidsson tar emot förstapriset av Shrewsburys borgmästare Jon Tandy)

Dubbla finaler i ITF-turneringen gör att Arvidsson verkligen gör sig aktuell för att spela för Sverige i davis Cup mot Ukraina i april.

I dubbelturneringen spelade han med Micke Kontinen men Bambridge/Martin blev för svåra i finalen. Det finsk-svenska paret var annars ute efter sin fjärde ITF-titel ihop.

Och Arvidsson - Kontinen möttes igen i singelfinalen på lördagen! Arvidsson fick en lätt resa i semifinalen då hemmaspelaren Milton gav upp vid 0-6, 2-4. Kontinen stoppade Elias Ymer i kvartsfinalen och besegrade fransmannen Sakharov i sin semifinal.

Arvidsson som hade vunnit en ITF-titel i singel i sin karriär tidigare var sedan starkast i finalen och vann 6-3, 7-5 och det här var hans andra final i år och hans första titel sedan den första kom i en av de svenska Rising Star Tour-tävlingarna 2012.

Förra veckan blev det en kvartsfinal i Storbritannien och Hjosonen är på väg uppåt på rankingen där han idag parkerar på 618:e plats. När poängen registreras på kontot bör Isak Arvidsson avancera nästan 100 platser.

För Christian Lindell går det bättre och bättre för varje vecka. Andra omgången i årsdebuten blev kvartsfinal förra veckan och semifinal denna men där blev det stopp.  

Mer info här och på www.itftennis.com/procircuit

Skribent: Peter Bengtsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information