Genom år av erfarenhet lärt mig hur jag bygger upp min dag för att kunna prestera bäst, berättar Patrik Kittel i avsnitt 5.
FOTO: ROLAND THUNHOLM

Hållbara ryttare 5 - Hitta ditt bästa tillstånd

2019-04-22

I förra avsnittet pratade Kjell Enhager och dressyrryttarna om att gå från ord till handling. I det här avsnittet av Hållbara ryttare - Mental träning och personlig utveckling tar de det ett steg vidare och funderar på vad som är deras optimala tillstånd för att prestera och hur de når dit.

Att hitta rätt tillstånd kräver erfarenhet av att ha upplevt hur det känns när det går bra och när det går dåligt. Med tillstånd menas stämmningen, känslan och energin i sig själv. Att vara i stånd till att rida sitt bästa.

Patrik Kittel resonerar;
"För mig är tillstånd otroligt viktigt både i vardagen och på tävling. Men på tävling måste det bara på topp. Därför har jag genom år av erfarenhet lärt mig hur jag bygger upp min dag och planerar för att komma i rätt tillstånd."

Ponnyryttaren Meja Karlsson;
"Det rätta tillståndet för mig är när jag både är lite nervös och har lite adrenalin."

Tinne Vilhelmson Silfvén;
"När jag ska prestera och måste vara i ett speciellt tillstånd så är jag bra på att lura mig själv. Att sätta mig precis i den här sinnesstämningen jag vet att jag vill vara i när jag ska prestera. Och när jag väl är där, då är det bara att köra.

 

I film 5 i serien Hållbara ryttare - Mental träning och personlig berättar ryttarna mer.

 

Saab och Svenska Ridsportförbundet att presenterar stolt säsong två av serien Hållbara Ryttare! I årets säsong får tittarna följa Saab Team Sweden Dressage och deras arbete med mental träning och personlig utveckling tillsammans med coachen Kjell Enhager. 
Träning som handlar om att må bra, hantera sina rädslor, övervinna hinder och prestera när det verkligen gäller.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons