Hoppa till sidans innehåll

Nio lag gjorde upp om U17- DM för flickor

18 MAR 2014 15:35
Under den gångna helgen avgjordes distriktsmästerskapet i volleyboll för Flickor U17 i Kuben i Svedala.Det blev ett mästerskap med mycket god uppslutning från hela Skåne, vilket innebar deltagande av nio lag, representerande åtta olika klubbar i distriktet.
  • Skapad: 18 MAR 2014 15:35

Turneringen genomfördes med ett inledande gruppspel där de två bästa i varje grupp gick vidare till kvartsfinaler följt av ett slutspel om placeringar i tre nya grupper där alla mötte alla. Spel om de tre medaljplatserna genomfördes i den ena gruppen samt spel om platserna fyra till sex respektive platserna sju till nio genomfördes på samma sätt i de två övriga grupperna.

Vinnare

Guldplaketterna och mästerskapstiteln hamnade i Ängelholm efter att tjejerna från EVS, på ett övertygande och imponerande sätt, gått igenom hela turneringen helt obesegrade och utan en enda setförlust!

Efter en direkt avgörande match om andra och tredjeplatsen kunde Lund VK:s duktiga tjejer på ett förtjänstfullt sätt, efter en 2-0 seger, bärga mästerskapets silverplaketter och hemmalaget Svedala, som stod för motståndet i matchen fick därmed nöja sig med en hedrande tredjeplats och belönades slutligen med mästerskapets bronsplaketter.

Jämna matcher

I de två övriga placeringsgrupperna blev det många jämna matcher med tuffa bolldueller och lagen fick verkligen plocka fram både vilja och kämpaglöd innan dagens sista boll gick i golvet. Oavsett om dagen slutade med medalj eller inte blev det sammantaget en rolig och spännande turnering fylld av lagens spelglädje och kämpaglöd.

Grattis och tack till alla medverkande

Vi säger grattis till alla lag för goda insatser och ett särskilt stort grattis till alla medaljörer!

Slutligen vill arrangerande Svedala Volley passa på att tacka samtliga deltagande lag, som med sina fantastiskt engagerade spelare, ledare och funktionärer bidrog till att göra detta till ännu en härlig dag i den skånska volleybollens tecken!

 Se fler bilder på Facebook/Svedala Volley:

Facebook Svedala Volley DM FU17

Skribent: Hanna Wigertz Qvist
Epost: This is a mailto link

ungdomar volleyboll 2019 2020

Tack för den här säsongen 2019/2020

ungdomar volleyboll 2019 2020

 

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

facebook_ramlinje

 

Postadress:
Skånes Volleybollförbund
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info