Fr v Hannah Åkerblom, Jennie Juhlin Lundström, Daniel Svensson och Emma Emanuelsson.
FOTO: Roland Thunholm

Fyra vidare till femstjärniga klasserna

2019-07-07

Fyra finalryttare från Seven Star-finalen i Falsterbo får fortsätta i den internationella femstjärniga hoppningen. Det är segraren Jennie Juhlin Lundström, Hannah Åkerblom, Daniel Svensson och Emma Emanuelsson.

Jennie Juhlin Lundström, 28 år, har varit med i ryttarutveckling, ATG Hopp&Talang-programmet, som Svenska Ridsportförbundet driver tillsammans med ATG. Där ett begränsat antal talangfulla ryttare i olika grenar får ett extra stöd.
- Det är nog en av anledningarna till att jag sitter här idag. Vi fick med oss så mycket. Mental träning, kostlära och inte minst egen träning för superbra tränare, menade Jennie.
Seven Star-finalen ger en unik möjlighet för fyra ryttare att kvala in i förbundskapten Henrik Ankarcronas trupp till Falsterbo Horse Show.
Han har själv gjort resan att kvala vidare från Seven Star-finalen till de internationella klasserna.
- Jag tror att det var 2016. Men nu är jag plats för att stötta de här ryttarna i upplägget inför de internationella tävlingarna. Så vi ska gå igenom en planering nu, berättade han.
Jennie Juhlin hoppade om mot Hannah Åkerblom ett nytt spännande namn i svensk hoppsport.
Hannah är 33 år och bor till vardags i Barcelona, Spanien.
- Jag ville så gärna komma hem och se vad jag lärt mig genom att tävla internationellt. Målet var att kvala in till Falsterbo, avslöjade tjejen som kommer från Söderhamn.
Med i gänget till de interantionella klasserna är rutinerade Emma Emanuelsson, 33 år samt Ridskolan Strömsholms hopplärare Daniel Svensson.
Arrangörerna bakom Seven Star, de fyra tävlingsarrangörerna Norrköping Horse Show, Runsten Equestrian Games, Equality Line, Hammarö, Vermland Equestrian Games och Göteborg/Åby, Fjärås hoppryttare lovar att komma igen nästa säsong och göra lika bra tävlingar.
- Jag tror att vi hjälper till och höjer kvalitén på svensk hoppning, genom bra tävlingar, bra banbyggnation och utvecklande miljö, sa Tomas Vilhelmsson en av grundarna av serien och tävlingsledare i Värmland.
Resultat

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons