Helena Persson och Bonzai H vann premiäromgången av ATG Riders League.
FOTO: Roland Thunholm

ATG Riders League kommer tillbaka

2019-07-10

Nu är det klart att ATG Riders League fortsätter i höst med ytterligare tre deltävlingar.
– Det känns superkul med en fortsättning på ATG Riders League. Vi ska utveckla konceptet och föra rid- och trav- och galoppsporterna närmare varandra, säger Cecilia Wallin, projektansvarig för ATG:s ridsportsatsningar.

– Vi är bara i inledningen av något som vi tror kommer bli riktigt bra framöver, fortsätter Cecilia Wallin.

 
Under våren 2019 hade hopptävlingen ATG Riders League premiär med Test Edition 1, en serietävling över tre tävlingar med kvalklass på fredagen och final med heat samt Winning Round på lördagen, med hinderhöjder på 1,40 meter. Ryttare, publik och arrangörer har varit mycket nöjda med konceptet. 
 
ATG och Svenska Ridsportförbundet är nu överens om att ATG Riders League kommer tillbaka även i höst. Då med tre nya tävlingar där ATG erbjuder spelformerna V5 och Vinnarspel. 
För ryttarna innebär ATG Riders League en prissumma på 5 000 kronor till varje heatvinnare och det ekipage som står som segrare efter Winning Round rider hem 30 000 kronor. Serien är öppen för ryttare över 18 år.
Totalt kommer 354 000 kronor delas ut i priser under de tre ATG Riders League-omgångarna. När ATG Riders League Test Edition 2 är klar kommer ATG Riders League att ha bidragit med totalt cirka 1 miljon kronor under 2019 direkt till ridsporten, i form av prispengar och arrangörsbidrag.
 
– Vi är stolta och glada över det långa samarbete vi har haft med ATG. Det känns extra bra att vi under 2019 fortsätter testa och utvärdera ATG Riders League för att hitta ett optimalt upplägg för både hästar och ryttare, säger Linda Olivi, projekt- och evenemangsansvarig hos Svenska Ridsportförbundet. 
– Med ATG Riders League får ekipage på den här nivån chans att utvecklas ytterligare ett steg. Det ökar upplevelsen både för publik, ryttare och arrangörer.
 
Nytt för hösten är att arrangörerna, under kvalfredagen, ska erbjuda ytterligare en 1,35 hoppning för de ekipage som vill tävla på den höjden, men inte delta i ATG Riders League. 
 
Tävlingsplatser i ATG Riders League Test Edition 2 under hösten 2019: 
Sundbyholm Horse Center Ryttarförening 20-21 september  
Flyinge Hästsportklubb 3-4 oktober 
Billdals Ridklubb 18-19 oktober

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons