Hoppa till sidans innehåll

Det dagas semifinaler

26 MAR 2014 22:39
Endast serien Tierp - Örkelljunga är inte klar och fördröjer därmed eventuellt semifinaleseriens början för herrarna beroende på morgondagens match. Läs mer om de andra matcherna här.
  • Uppdaterad: 26 MAR 2014 23:23

På herrsidan ser vi Falkenberg gå vidare efter att ha vunnit den sista matchen mot Habo med 3-0 i Ullareds idrottshall, i en match där bland annat blockligavinnaren Pedro Mendes fortsätter att påtagligt bidra till sitt lags framgångar. Linköping slog likt förra säsongen ut Södertelge i tre raka matcher. Hylte/Halmstad kan också titulera sig semifinalister, och det återstår att se om alla herrarnas omgångar kommer att sluta efter tre matcher per serie, då Tierp kan vinna serien mot Örkelljunga imorgon.

Otrolig form av Baughman

Hylte/Halmstads James Baughman har verkligen klivit fram under slutspelet och leder överlägset poängligan, mycket välbehövligt för Hylte/Halmstad. Bland annat otroliga elva (!) serve-ess mot Sollentuna i sista matchen är så häpnadsväckande att en nästan ifrågasätter om det är möjligt då Sollentunas mottagning är allt annat än dålig, och kanske ännu mer funderar en över hur nära elitserierekord det bör vara. Hur som helst får Hylte/Halmstads kommande motståndare passa sig, för Baughman är het just nu.

Damlagen är redo för semifinal

På damsidan är allt numera klappat och klart för semifinalerna. Svedala vann den fjärde kvarten mot Sollentuna med marginal, Sollentuna kanske togs av stundens allvar när de stått upp så bra och insåg att de var nog bra för att faktiskt vinna över giganten på andra sidan nät. Engelholm var klara sedan tidigare och möter Svedala, Hylte/Halmstad var även de klara sedan tidigare och deras motståndare blir slutligen Lindesberg, och inte Gislaved som var bättre seedad.

Äntligen, Lindesberg

Lindesberg har haft en synnerligen lång väg till semifinalen, med toppar och dalar både resultatmässigt och inom organisationen, men nu har de alltså infriat sin egen profetia. Tränare Joe Isacsson har fått nöjet att utveckla unga och hungriga spelet blandat med äldre, mer rutinerade spelare. Kombon har visat sig bära stor potential, laget har växt under säsongen.

- Vi har ständigt blivit bättre allt eftersom säsongen har fortskridit, säger passare Emma Westerberg. Vi hade en tung höst fylld av skador, avbräck och allt som hände runtomkring klubben. Därför känns det så fantastiskt skönt att vi nu efter jul har gått framåt och blir bättre och bättre, och nu har tagit oss till semifinal.

Passarens tankar

Westerberg har trots sin relativt unga ålder redan hunnit med två SM-guld, men detta är första året hon spelar som första alternativ i laget - och det fungerar bevisligen bra.

- Det har helt klart varit en omställning, men det är klart att det alltid tar lite tid att hitta sin plats i laget och jag känner mig trygg i min roll nu.

Marjorie Giordano har verkligen kommit i form efter lång skadefrånvaro och smashat sin väg till toppen av poängligan i slutspelet med förkrossande 99 poäng på fyra matcher. Men nyckeln är laget som helhet, menar Westerberg.

-Vår framgångsfaktor är laget. Vi har en bra känsla och är starka tillsammans. Dessutom tycker jag att vi är jämna när det gäller alla de olika delarna i spelet.

Nu återstår det bara att se hur Linde står sig mot dignitärerna Hylte/Halmstad, som endast har förlorat totalt sett två matcher i grundserien, ligacupen och Grand Prix tillsammans.

- Vi började förberedelserna inför Hylte/Halmstad idag med att ha en vilodag efter kvartsfinalserien. Men det varar inte länge utan nu följer tre träningar och förberedelse i form av att prata om hur de spelar, kolla video med mera. Men vi har ju mött de tidigare så det handlar främst om att färska upp minnet och se hur de spelat de senaste matcherna, avslutar den ständigt lika angenäma Emma Westerberg.

För all statistik om slutspelet

Skribent: Sebastian Engström

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

SOCIALA MEDIER

facebook_ramlinje

VI STÖDER:

volleybollmotcancer

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info