Stark uppställning från Skogslotten: ponnyn Selin, Johanna Rapp, Hanna Spångberg, Sussanne Pedersen Almqvist, Therese Sköldebäck, Stina Modig, Camilla Tholf och hästen Primo.
FOTO: Skogslottens RF

Skogslotten rider för Sverige!

2019-07-19

Som första svenska ridklubb åker Skogslottens RF – Årets ridskola - till franska Lamotte Beuvron för att delta i Generali World Club Tournament, en gigantisk vänskapstävling för ridskoleryttare från hela världen. 
- Det ska bli jätteroligt och nu börjar äventyret bli verkligt, säger lagledare Camilla Tholf.
På söndag bär det av.

De är skolade på Årets och en av Sveriges bästa ridskolor. 23-26 juli hoppar de för Sverige i världens största tävlingar mellan ridskoleryttare i franska Lamotte Beuvron.Totalt samlas över 6000 ryttare, hästar och ponnyer från 1 100 olika ridklubbar på en jättelik tävlingsarena.

- Det här är vrålstort och stencoolt, säger verksamhetschef Anita Johnsson som är glad och stolt över att ridskolan får representera Sverige för första gången i den stora tävlingen. 


Från Skoglsottens RF utanför Norrköping gör sig ett starkt lag redo: Stina Modig, 17, Hanna Spångberg, 19, Johanna Rapp, 20 och Therese Sköldebäck, 23. 

Skogslotten 3 webb

- De är alla aktiva ryttare på ridskolan som rider ett par dagar i veckan och i specialgrupper i  dressyr och hoppning berättar Camilla Tholf som delar lagledarrollen med ridlärarkollegan Susanne Pedersen Almqvist.
- Alla ryttarna är jättefina ambassadörer för föreningen och för svensk ridsport. De hjälper till mycket i stallet och på tävling och några är också med i vår ungdomsstyrelse, berättar hon.

Generali World Club Tournament arrangeras sedan 2004 för att ridskoleryttare från hela världen ska få tävla, mötas och utbyta erfarenheter. Bland annat har lag från Korea, Senegal, Madagascar och Kina deltagit.
Det är första gången Sverige är med.
- Det här är väldigt inspirerande för våra ryttare, både de som får åka och alla på hemmaplan som kan ha det här som ett mål för framtiden. Det är verkligen jättehäftigt, säger Camilla Tholf.

Måndag 22 juli kommer laget att vara på plats på anläggningen.
Det har varit mycket fix innan avresa.
Som att hitta hästar på plats i Frankrike
- Vi tävlar på lånade hästar och har fått kontakt med anläggning som har ridskoleverksamhet och hästar som är vana att ridas av olika ryttare.
- Vi vet inte riktigt vilka hästar det blir men vi har beskrivit ryttarna utifrån storlek och erfarenhet och så får vi hoppas att de gör en bra matchning. Hästarna kommer att köras till tävlingsplatsen på måndag.

Varje nation deltar med fyra ryttare och tävlar i hoppning upp till 1 meter.
På måndag den 22 juli är det dags att bekanta sig med hästarna för första gången och provrida.
Tisdag den 23 inleds tävlingarna med en uppvärmingsklass.
Onsdag är det tidshoppning och torsdag final
- Våra ryttare är ju också vana att rida olika hästar så jag det tror det ska funka fint,  säger Camilla Tholf.
- Det är  jättespännande men framförallt blir det ju en så häftig upplevelse.

Under tävlingsveckan kommer du kunna följa laget via vårt instagram.

Skogslottens RF är Årets Ridskola 2018, ett pris som delas ut av Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion i samarbete med vår huvudsponsor Folksam.

SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer
Ridklubben en resurs bild

Ridklubben och kommunen

Svenska Ridsportförbundet arbetar för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner. 

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons